Nyborg: Udvalgskabale uden overraskelser - men navnene kan blive interessante

Venstre snupper sundhedsudvalg, og DF'er går fra 2. til 1. viceborgmester.

Nyborgs nye politiske bykonge, borgmester Kenneth Muhs, afslørede onsdag formiddag, hvordan de politiske partier fordeler de politiske udvalg imellem sig.

Der er tale om en såkalt bred konstituering, hvor alle partier er med og repræsenteret i økonomiudvalget, selv om Venstre satte sig på 13 ud af 25 byrådspladser.

Og der er ikke de store overraskelser. Venstre beholder sine nuværende udvalgsformandsposter og snupper desuden sundhedsudvalget fra socialdemokraterne, og Dansk Folkepartis Carsten Kudsk, får en 1. viceborgmesterpost i stedet for 2. viceborgmesterposten.

Desuden tager Venstre socialudvalget fra Enhedslisten, der røg ud af byrådet.

Carsten Kudsk beholder formandsposten i Ældreudvalget. Til gengæld mister han formandsstatus i det såkaldt grønne ad hoc-udvalg, som Venstre sætter sig på.

Socialdemokratiet og SF skal deles om formandsposterne i skole- dagtilbudsudvalget, der i dag har SF-formand, teknik- og miljøudvalget og beskæftigelsesudvalget med S-formænd og børn og unge-udvalget, hvor Enhedslisten har haft formandsposten.

Enhedslisten røg helt ud af byrådet ved valget i går.

Venstre bevarer formandsposten i Nyborg Forsyning & Service A/S, bestyrelsesposten i havneselskabet ADP A/S og i Naturgas Fyn.

Posten i det sidste selskab er formentlig på lånt tid. De fynske kommuner er nemlig midt i en salgsproces med selskabet.

Til deling mellem S og SF er bestyrelsesposter i Fynbus, Østfyns Museer, Klintholm Losseplads I/S og Nyborg Ungdomsskole.

Det interessante bliver at se, hvem partierne udpeger som formænd for de respektive udvalg.

Ifølge Kenneth Muhs er det en kabale, hvor gruppen blandt andet kikker på interesser, personlige stemmetal, faglig viden, erfaring og profil.

Socialdemokraternes spidskandidat, Vibeke Ejlertsen, oplyser, at hun fortsætter som gruppeformand, men har endnu ikke taget stilling til, om hun også er i spil til endnu en tørn som spidskandidat om fire år.

Hun er ikke tilfreds med tildelingen af de udvalg, som partiet nu skal finde formandskandidater til, men må erkende, at det er vinderne, der bestemmer.

Partierne finder deres formandskandidater i løbet af i dag, men har ikke sat noget tidspunkt på, hvornår det sker.

Det kan måske give artige overraskelser.

Socialdemokraternes 22-årige Sonja Marie Jensen fik 633 stemmer - næstflest i Socialdemokratiet. Og i Venstre overhalede 19-årige Tilde Nielsen mange garvede Venstre-veteraner.

Som novice i byrådsarbejde får hun næppe en formandspost at starte med.

Fintællingen i eftermiddag forrykkede i øvrigt ikke de personlige stemmetal.

De personlige stemmetal for medlemmerne af Nyborg Byråd

 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Oversigt

    Oversigt