I det fynske folks tjeneste

Nybyggeri for 120 millioner: Kommunalt ansatte får landets bedste udsigt

Mandag fik Middelfarts borgmester overrakt nøglerne til byens nye rådhus. Det koster 120 millioner, men er pengene værd, mener Steen Dahlstrøm.

00:25

Video: Morten Grundholm

Foto: Morten Grundholm

Foto: Morten Grundholm

Foto: Morten Grundholm

Foto: Morten Grundholm

Foto: Morten Grundholm

Foto: Morten Grundholm

Foto: Morten Grundholm

1 af 8

Mandag - den 17. juli klokken 17.17 - fik Middelfarts borgmester Steen Dahlstrøm nøglerne udleveret til byens nye rådhus, der også kommer til at huse jobcenter og borgerservice.

De 21.000 kvadratmeter med havudsigt kommer til at koste skatteborgerne 120 millioner kroner.

Både byrødder og de ansatte får havudsigt.

De ansatte fra rådhusets kantine, og byrødderne får den underliggende byrådssal, der er forsynet med Piet Hein-pendler.

Multikunstneren Piet Hein var som bekendt bosat i kommunen, og de lokale pendler var 1,7 millioner kroner billigere end PH-kogler. 

Loftet i det nye rådhus er udstyret med milliondyre Piet Hein-pendler. Foto: Morten Grundholm

Selvom kommunen nu har nøglerne, rykker medarbejderne først ind i bygningen 14. august. Den 1. september er der officiel indvielse af det nye rådhus, der har 5E Byg som hovedentreprenør og Henning Larsen Architects, Rambøll og LIW Planning som projektmagere.

Men det er ikke kun et nyt rådhus, de får i Middelfart. Byggeriet bliver også landets formentlig mest bæredygtige rådhus.

Ventilationen bliver mekanisk, og den overskydende energi anvendes til fjernvarme. Madaffaldet fra rådhusets kanine bliver til biogas.

De eneste kontorer bliver kantinebestyrerens og borgmesterens. Selv kommunaldirektøren får eftersigende sæde i de åbne kontorlandskaber.

 Ifølge borgmester Steen Dahlstrøm er byggeriet pengene værd.

- Det nye rådhus vil tiltrække unge, der synes, det er sjovt at arbejde i flotte omgivelser og være midt i et spændende fagligt miljø. Det er en god investering, fordi vi kan tiltrække dygtige medarbejdere i en tid, hvor der vil blive mangel på arbejdskraft, siger Steen Dahlstrøm.

Rådhuset er bygget sammen med 41 ejerlejligheder, der finansieres af lokale investorer, og en række forretninger, som Middelfart Sparekasse og Kvickly står bag.

- Det skaber byliv og handelsliv, siger Steen Dahlstrøm.

Hele projektet løber op i 320 millioner kroner.

Det nye rådhus er cirka tre måneder forsinket, fordi man under det gamle rådhus fandt en hel del murbrokker og forurening, der skulle bortskaffes inden byggestart.

Det har fordyret det samlede byggeri med 20 millioner kroner.