Nybyggeri i Odense slår prisrekord

Odense har nu landets største prisforskel på nybyggeri og den gamle boligmasse.

Selvom der bygges nyt for fuld udblæsning i Odense, er det ikke ensbetydende med, at markedet er ved at være mættet. Faktisk er efterspørgslen efter de nybyggede boliger i Odense fortsat så stor, at byen nu har landets største prisforskel på gamle og nybyggede kvadratmeter. Det skriver Berlingske Business.

Ifølge tallene som Boliga.dk har opgjort for Berlingske Business er salgsprisen på nybyggeri i Odense i gennemsnit godt 32.000 kroner pr. kvadratmeter, mens en gammel kvadratmeter kun koster knap 17.500 kroner.

Boliga.dk har kigget på ejerlejligheder bygget i 2015 eller senere i København, Aarhus, Odense og Aalborg, og som er handlet i løbet af det seneste år. I alle byer er nybyggeri dyrere end den ældre boligmasse, men forskellen er størst i Odense.

I København er forskellen mellem ny og gammel mindst. Her koster nybyggeri godt 38.800 kroner pr. kvadratmeter, mens gammelt byggeri ligger på knap 35.400 kroner pr. kvadratmeter.

Direktøren for Boliga.dk frygter, at den store prisforskel kan føre til skel ned gennem byerne.

- Det, vi ser i øjeblikket, er skabelsen af deciderede rigmandsghettoer i Danmarks største byer. Her bliver der rejst økonomiske mure, hvor det kun er de rige, der bliver lukket ind ad porten, siger Frederik Rovsing, boligøkonom og direktør i Boliga.dk til Berlingske Business.

Oversigt

    Oversigt