I det fynske folks tjeneste

Ny cirkus skal provokere

Fredag klokken 16.00 begynder den to dage lange festival for nycirkus på Byens Ø. Arrangørerne håber, at publikum bliver overrasket og måske lidt provokeret.

00:29

Trapez, slap line og jonglering kender man fra cirkus, men dyr og letpåklædte kvinder bliver bag scenetæppet, når nycirkus optræder.

Odenseanske Dynamo, der er et produktionshus for nycirkus og ny scenekunst, afholder sin første festival i weekenden. Her håber arrangør Gry Lambertsen, at både kendere og dem, der aldrig har oplevet nycirkus før, vil se med.

- Succeskriteriet er, at så mange som muligt oplever, hvad nycirkus er, især dem der ikke ved, hvad det er i forvejen. Og at de kommer ned til Byens Ø og bliver overrasket og måske provokeret lidt, siger hun.

Nycirkus bygger broer

Ifølge arrangør Rune Andersen er nycirkus en genre, der rammer alle aldre:

-  Vi synes, nycirkus er en kunstform, der formår at bygge bro mellem det folkelige og det elitære. Med den her kunstform kan man tage emner og tematikker op og fortælle det til folk i et sprog, som alle forstår, fordi det er fysisk, og det er nærværende, siger han.

Det er professionelle artister, der underholder med akrobatik og cabaret, og lørdag eftermiddag er der åben træning. Her er der mulighed for at blive guidet gennem forskellige cirkuskunster af artisterne.

Nycirkus

Nycirkus er en scenekunstgenre, som opstod i Frankrig i 70’erne, hvor man tager elementer fra cirkus som linedans eller jonglering og blander det med teater eller dans.
Kilde: Rune Andersen.
 

Se hele interviewet med Gry Lambertsen og Rune Andersen her. 

02:42 Luk video