Nye åbningstider presser bagerierne

Salget af flødeskumskager og boller falder hos flere fynske bagerier. Supermarkedernes priser og forlængede åbningstider får skylden.

Bagerikæden Wendorff har tre bagerier på Fyn - og siden lukkeloven blev afskaffet 1. oktober har de oplevet en tilbagegang på 15 procent hos bagerierne i Faaborg og Svendborg.

- Det er jeg selvfølgelig ikke glad for, men vi er jo nødt til at acceptere det. Vi kan jo ikke gøre så meget andet end at kæmpe vores kamp og sørge for, at vi har den bedste kvalitet, fortæller bagermester Preben Wendorff, der må se en stor del af omsætningen forsvinde til de konkurrende supermarkeder.

- Vi kan jo se, at de har morgentilbud, med at man kan få x-antal rundstykker og et udenlandsk fabrikat wienerbrød oveni til en billig pris - og de ting kan vi ikke hamle op med. Vi har danske arbejdspladser, som vi skal forsvare, og der er altså højere lønninger end i Polen og Tjekkiet, forklarer han.

TV 2/FYN har haft kontakt med en række bagerier på Fyn, der bekræfter at salget falder - tydeligst om søndagen. Alle sammen skyder de skylden på ophævelsen af lukkeloven, der har gjort det muligt for store supermarkeder at forlænge deres åbningstider - og dermed stjæle kunder fra bagerierne.

- Jeg håber de kommer tilbage igen, ellers må vi lukke noget før, fortæller bagermester Claus Lund fra Lunds Bageri i Bellinge.

Flere af bagerierne bekræfter at det kan koste arbejdspladser, hvis ikke den tabte omsætning vindes tilbage.

Oversigt

    Oversigt