Nye budskaber i pælene: Virker det overhovedet?

Lørdag fik partierne atter lov til at sætte valgplakater op i lygtepælene - denne gang forud for EU-afstemningen. Men betyder en ny omgang pap i pælene egentlig noget for folk?

Der er mindre end en måned til, at danskerne endnu engang kan tage turen til stemmeurnerne. Denne gang gælder det EU-afstemningen den 3. december.

Her skal danskerne som bekendt stemme ja eller nej til at omdanne retsforbeholdet til en tilvalgsordning. Vi mødte nogle af de fynske politikere, der fra tidlig morgenstund havde forladt dynen til fordel for lygtepælene - i den overbevisning, at plakaterne har afgørende betydning.

- Der er rigtig mange folk, der når de går på gaden og ser plakaterne, siger "nåh ja det er snart - og hvad går det ud på?", og der kan plakaterne være med til at, at de lige er nødt til at undersøge, hvad det her går ud på, siger Socialdemokraternes Erik Christensen, der sammen med Venstres Lars. Chr var tidligt ude med strips og plakater.

Men de forbipasserende, TV 2/FYN mødte omkring Flakhaven var ikke overbevist

- Jeg lader mig ikke påvirke af propaganda, lød et af svarene.

- Jeg har en god fornemmelse for, hvad det drejer sig om, hvad det drejer sig om i forvejen, og jeg træffer min egen beslutning, sagde en anden.

- Det har ikke nogen indvirkning, om jeg ser en plakat eller ej, fastslog en tredje.

Men hverken ja eller nej-siden er overbevist om, at valgplakaterne er helt ligegyldige.

- Når folk pendler ind til Odense hver morgen, får de set et budskab om, at der er en valghandling - og at man kan stemme nej!, siger Enhedslistens Brian Skov Nielsen, der også var tidligt ude med stige og plakater.

- Jeg og Lars vil selvfølgelig helst have, at folk stemmer ja, men det allervigtigste er, at folk sætter sig ind i det og tager stilling til det, fastslår Erik Christensen.

Oversigt

    Oversigt