Nye eventyr busruter på Fyn

Det private busselskab Bergholdt Bus har ansøgt Fyns Amt om tilladelse til at oprette to helt nye busruter på Fyn. Ruterne skal være et supplement til Fyns øvrige H.C. Andersen aktiviteter, og hvis Bergholdt får lov skal busserne i sommerhalvåret køre forbi slotte og andre attraktioner.

-

Det private busselskab Bergholdt Bus har ansøgt Fyns Amt om tilladelse til at oprette to helt nye busruter på Fyn. Ruterne skal være et supplement til Fyns øvrige H.C. Andersen aktiviteter, og hvis Bergholdt får lov skal busserne  i sommerhalvåret køre forbi slotte og andre attraktioner.

Hvis politikerne i Fyns Amts Trafik- og miljøudvalg godkender de nye busruter, vil Bergholdt Bus allerede til sommer betjene de to nye busruter. Og i følge ansøgningen skal ruterne fortsætte indtil 2012 med kørsel i perioden 1. maj til 19. oktober.

Slotsrute
Busruterne vil køre forbi et væld af attraktioner og der vil under turene være informationer på tre forskellige sprog. 

Bergholdt Bus vil oprette en rute, der går fra Odense over Lykkesholm Slot, videre til Svendborg, Valdemar Slot, Faaborg og med endestation ved Egeskov Slot.

Denne sydlige rute skal i følge ansøgningen afgå tre gange på alle tirsdag og søndage.

Dyr bustur
Den anden rute skal gå fra Odense over Bogense og Enebærodde og så vende tilbage til Odense. Her ønsker Bergholdt Bus tre afgange hver torsdag.

Prisen for en tur med sydlige rute vil blive 200 kroner, mens den nordlige rute kommer til at koste 100 kroner.

OK med loven
Fyns Amt har ifølge lovgivningen mulighed for at give tilladelse til private ruter, hvis de ikke i forvejen er dækket af den almindelige offentlige transport. Flere af strækningerne som Bergholdt Bus ønsker at køre på, er i dag ikke betjent af Fynbus.

Trafik- og Miljøudvalget skal tage stilling til sagen på torsdag. 

Oversigt

    Oversigt