Nye fisk på pingvin-menuen

Der er kommet nye fisk på menuen hos pingvinerne i Odense Zoo. Og det betyder at pingvinerne stortrives endnu mere end før.

Det er dyrepasser-elever fra Kold College, der sammen med Odense Zoo har gennemført forsøget med nyt foder til pingvinerne. Æsel pingvinerne får nu tobis, og det betyder at pingvinerne er mere aktive end før.

Det er dyrepasserelever fra Kold College, der sammeren med Odense Zoo har gennemført forsøget med nyt foder til pingvinerne.

To elever fra Kold College har siddet blandt pingvinerne i fire graders varme i mange timer og minutiøst nedskrevet deres liggetider. Observationerne har vist, at pingvinerne har reduceret deres liggetid med 50 procent - altså at de er blevet mere aktive.

Og Odense Zoo er glade for samarbejdet med Kold College.

- Det der kan være problemet er, at dyrepasserne kan have en fornemmelse af, hvordan det er. Men hvis vi har nogle studerende til at kigge, observere og skrive ned, så får vi mere beviser på, hvordan det rigtigt er, siger oplevelseschef Nina Collatz Christensen fra Odense Zoo.

Mai Nielsen, elev på Kold College, var en af dem, som blev udpeget til at hjælpe Odense Zoo. Selv om det var kolde timer blandt pingvinerne, så var det for Mai Nielsen lidt af en drømmeopgave.

- Mange synes, at det er spændende at arbejde med mennesker. Jeg har altid fundet det fascinerende at arbejde med dyr, og bliver glad hver eneste dag, når jeg møder ind ved dyrene. Ved pingvinforsøget har det været ret enestående at være med til noget, der så entydigt viser en forbedring af dyrenes trivsel, fortæller Mai Nielsen.

 

Oversigt

    Oversigt