Nye hunde i gården på Fyn

Enhedslisten og Liberal Alliance kan nu deltage i de politiske kampe på Fyn i modsætning til tidligere.

Pernille Skipper vil sandsynligvis belønnes for Enhedslistens fremgang med et mandat i Fyns Storkreds. Partiet fik ellers ingen stemmer ved valget i 2007, men fremover kan den røde Skipper altså glæde sig til at kunne deltage i landspolitik.

Liberal Alliance, der ikke deltog ved valget i 2007, hiver også et positivt resultat hjem. De får nemlig et mandat, som går til Merete Riisager.

Hun har i en årrække været folketingskandidat for De Radikale på Fyn som suppleant for Niels Helveg Petersen, men skiftet til Liberal Alliance har nu givet hende en plads i Folketinget.

Socialdemokraterne går også et mandat frem og er nu oppe på fem. Tidligere folketingsmedlem for Enhedslisten Pernille Rosenkrantz-Theil må forventes at få et mandat.

Ligeledes regner man med mandater til gruppeformand Carsten Hansen. Der kan blive kamp om de sidste tre mandater, som kandidaterne Poul Andersen, Julie Skovsby, Niels Christian Nielsen, Jan Johansen og Trine Bramsen står til at besætte.

Fremgang ses også hos Venstre, der får et yderligere mandat og nu er oppe på fire i Fyns Storkreds.

Det ene mandat går så vidt vides til Jakob Ellemann-Jensen, der er koncernjurist i GN Store Nord og fra Odense Øst-kredsen. Han er søn af tidligere V-formand og udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen og bror til miljøminister Karen Ellemann.

To mandater kan derudover gå til Erling Bonnesen og Lars Christian Lilleholt, der begge genopstiller. Sidste mandat må Jane Heitmann besidde. Hun sidder i byrådet i Faaborg og har afløst Britta Schall Holberg i Assens-kredsen.

De Konservative får halveret deres mandater. Eneste konservative folketingsmedlem i Fyns Storkreds bliver højst sandsynligt Vivi Kier, der har overtaget Bendt Bendtsens Odense Sydkreds.

Det Radikale Venstre beholder deres ene mandat, som forventes at gå til formand for Forbrugerrådet Camilla Hersom. Hun har afløst Niels Helveg Petersen i Middelfart-kredsen. Hun er også opstillet i Odense Syd, er medlem af hovedbestyrelsen og forretningsudvalget i Radikale Venstre.

Socialistisk Folkeparti beholder sine to mandater, der må forventes at gå til de to genopstillere Anne Baastrup og Karsten Hønge.

Ligeledes beholder Dansk Folkeparti sine to mandater. Jens Henrik Thulesen Dahl, der er bror til den mere kendte Kristian Thulesen Dahl, kan få det ene mandat. Det andet kan gå til folketingsmedlem Tina Petersen, eller Alex Ahrendtsen.

Oversigt

    Oversigt