Nye jobs i Søndersø

Chips-giganten, KIMs i Søndersø er gået sammen med amerikansk selskab i såkaldt joint venture. Samarbejdet handler om flæskesvær og skaber 20 arbejdspladser i Søndersø.

KIMs og amerikansk selskab bygger fabrik

Chips-giganten, KIMs i Søndersø er gået sammen med det amerikanske selskab, Jacob Group Limited i såkaldt joint venture. Samarbejdet handler om flæskesvær og skaber 20 arbejdspladser i Søndersø.


Parterne er enige om at opføre en helt ny fabrik på 1300 kvadratmeter i Søndersø. Her skal fremstilles såkaldte \"pellets\" til produktion af flæskesvær.


Pellets er friske flæskesvær, der har gennemgået en kogeproces, så de bliver langtidsholdbare. Derefter steges og krydres de og bliver til de flæskesvær, alle kender fra butikshylderne.


Når fabrikken går i gang sidst på året, forventes den at producere ca. 3000 tons pellets om året og få en årlig omsætning på 50 millioner kroner. Langt det meste, omkring 80 procent, af produktionen skal gå til eksport.


Jacob Group Limited ejer virksomheden Evans Food Products Company. En stor producent af flæskesvær, som sælges videre til andre firmaer, der sælger dem under eget navn.


Deres fordel ved samarbejdet er, at de får adgang til en produktion tæt på både leverandørerne af råvarer (svineproducenterne) og på forbrugerne i Europa. Dermed spares store summer på transport.


KIMs opnår en udvidelse af et område, virksomheden længe har arbejdet med foruden fordelene ved stordrift.


 

Oversigt

    Oversigt