Nye køreplaner: Busserne flytter holdeplads ved banegården

Busserne skal holde på nye holdepladser ved Odense Banegård Center, da den nuværende busterminal på Østre Stationsvej skal bygges om som led i forberedelserne til letbanen.

De fynske busser flytter væk fra de vante pladser på Østre Stationsvej ved Odense Banegård Center, når en ny køreplan træder i kraft den 14. januar næste år.

Det skriver FynBus i en pressemeddelelse.

Det er den nye letbane, der er skyld i ændringerne.

Busserne vil samle passagerer op og sætte dem af på midlertidige holdepladser. De regionale ruter vil holde i Dannebrogsgade ved spor otte, og de fleste bybusser vil holde nye steder på Østre Stationsvej ved Kongens Have og den gamle banegård.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Her er bussernes nye holdepladser ved Odense Banegårdscenter. 
Her er bussernes nye holdepladser ved Odense Banegårdscenter. 
Foto: FynBus

Dog vil regionalbusserne 151-153 også få holdeplads ved Kongens Have og den gamle banegård.

Fordi holdepladserne flytter, vil de også få nye navne. Pladserne i Dannebrogsgade får navnet OBC Nord, mens dem på Østre Stationsvej kaldes OBC Syd.

Letbanen til banegården

Det er arbejdet med letbanen, der gør, at busserne omkring banegården skal flytte holdepladser.

Når letbanen i 2020, får den nemlig en station lige foran Odense Banegård Center på Østre Stationsvej.

Bilerne skal til den tid køre bag om banegården og igennem den nuværende busterminal. Og derfor kræver det, at terminalen bliver bygget om, så der både er plads til busserne og bilerne.

Busserne vender tilbage til det vante igen

De nye holdepladser omkring banegården er kun midlertidigt.

I sommeren 2018 kan bybusserne vende tilbage til selve banegårdsbygningen. Dog vil de til den tid holde på begge sider af bygningen – både inde i den nuværende terminal og på selve Østre Stationsvej, så bygningen kommer til at fungere som en stor ventesal.

Men det er ikke de eneste ændringer i køreplanerne.

Til sommer vil det også være muligt at flytte rute 61-62 og 91, der i dag kører ad Ejlskovsgade tilbage til Østre Stationsvej sammen med de øvrige bybusser.

Derudover bliver rute 150 og 151-153 igen til én samlet rute mellem Kerteminde og Assens, så man fremover kan køre på tværs af Odense.

Du kan tjekke her, hvad der sker med din busrute.

Oversigt

    Oversigt