Nye køkkener i børnehaver kan være spildt

Stor frustration over den tvungne madordning i børnehaver. Mens regeringen overvejer at bøje sig for de massive protester og skrotte ordningen, så er kommunerne allerede i gang med at bruge penge på at få ordningen i gang.

Der er simpelthen tale om lovsjusk fra regeringens side, mener flere kommunalpolitikere.

Kommunerne er i fuld gang med at forberede de tvungne madordninger. Nordfyns Kommune har afsat 5,4 millioner kroner til nye køkkener i tre børnehaver. Og Odense Kommune bruger 10 millioner kroner på at gøre køkkener klar til den nye tvungne madordning.

Madordningen skulle være i gang 1. januar, men så blev den udskudt. Og nu har folkelige protester fået ministeren til at sammenkalde forligspartierne til en ny forhandling om ordningen. En mulighed er, at madordningen i stedet bliver frivillig.

- Det har været et meget uskønt forløb. Og jeg syntes, det ville klæde staten, hvis hele det her falder til jorden, at de så kompenserer de udgifter, som vi har haft, siger børne- og ungerådmand Stina Willumsen, SF.

Minister forstår frustrationerne

Indenrigs- og socialminister Karen Ellemann har ikke ønsket at medvirke i et TV-interview om sagen i dag, men siger:

- Selvfølgelig forstår jeg de politikere, som er frustrerede over at have brugt tid og penge på at investere i nye køkkener i deres daginstitutioner, som de nu ikke ved, om de får brug for. Jeg kan desværre ikke kommentere processen yderligere, før jeg og forligsparterne har fundet den endelige form for madpakkeordningen, siger indenrigs- og socialminister Karen Ellemann, Venstre, til TV2/FYN.

Socialminister Karen Ellemann vil først kommentere sagen torsdag, efter at partierne bag madordningen har holdt møde for at diskutere, hvad der skal ske med ordningen.

Oversigt

    Oversigt