Nye Lindø-medarbejdere skal primært findes lokalt

Kerteminde Kommune vil forsøge at finde lokal arbejdskraft til de nye stillinger i Lindø Industripark, men med 145 af slagsen bliver det dog også nødvendigt at kigge ud over kommunegrænsen.

MHI Vestas ansætter 145 nye medarbejdere i Lindø Industri park og 270 i Nakskov på Lolland. 

- Det her er kronen på værket i forhold til dét, vi arbejder på hver dag - nemlig at skabe jobåbninger, fortæller Kerteminde Kommunes borgmester, Hans Luunbjerg (V).

De nye kolleger skal primært findes lokalt, men i mangel på arbejdskraft håber MHI Vestas, at de kan tiltrække medarbejdere fra hele landet.

Søgen efter de lokale medarbejdere kommer Kerteminde Kommunes jobcenter til at stå for. Det bliver dog ikke alene, fortæller byens borgmester.

- Gudskelov har vi ikke 150 arbejdsløse, vi kan sende til industriparken, så hele Fyn og hele Nordeuropa må levere ind til de kompetencer, der skal bruges. Der har vi en fælles opgave at løse, og det tror jeg bestemt også godt, at vi kan, siger Hans Luunbjerg. 

Stillingerne i MHI Vestas bliver varige job, og jobcentret i Kerteminde arbejder allerede nu på højtryk med at finde ud af, hvordan arbejdskraften kan skaffes.

- Vi er selvfølgelig interesseret i at skaffe så mange som muligt fra lokalområdet, men dem, vi ikke har, er velkommen til at flytte til Kerteminde Kommune, fortæller borgmesteren.

MHI Vestas får brug for medarbejdere med en bred vifte af kompetencer. 

Mandag kunne MHI Vestas meddele, at der bliver skabt 414 nye arbejdspladser på fabrikkerne på Lindø og i Nakskov. Der bliver ansat cirka 145 nye medarbejdere på Lindø og cirka 270 i Nakskov.

 

Oversigt

    Oversigt