I det fynske folks tjeneste

Nye miljøsager mod fynsk svineproducent

Døde og afgnavede svin ligger igen og flyder hos den fynske storbonde Asger Møller Hansen, som i forvejen er sigtet for overproduktion af svin. Nye politianmeldelser er på vej.

-

Døde og afgnavede svin ligger og flyder hos den fynske storbonde Asger Møller Hansen, som ejer flere gårde på Fyn og i Jylland.  Flere politianmeldelser er muligvis på vej, oplyser fagforeningen 3 F.

- Der blev observeret klart uhygiejniske forhold, idet et stykke af skinken var flået af det ene svin, og et andet svin var der spist eller hakket af. Dette medfører stor risiko for spredning af eventuel smitte via vilde dyr til andre besætninger, skriver Miljøcenter Østjylland i en indberetning til Ebeltoft kommune efter et besøg på et af Asger Møller Hansens godser på Djursland, hvor man fandt døde svin omkring staldbygningerne.

Miljøfolkene fotograferede også, at Asger Møller Hansen stadig ikke har overdækket møddingsstak. Noget der ellers er blevet rejst som et krav i tidligere miljøtilsynsrapporter.

Formanden for teknisk udvalg i Ebeltoft Ole Bjerregaard (V) kalder sagen for \"skuffende\".

- Der er åbenbart nogen, der ikke føler, at de har et ansvar i forhold til lovgivningen. Vi kan jo ikke gøre meget andet end igen at melde sagen til politiet, hvis han ikke retter ind, siger Ole Bjerregaard til hjemmesiden 3f.dk

De seneste ulovligheder kommer i kølvandet på en stribe anmeldelser mod Asger Møller Hansen. Blandt andet er han sigtet for overproduktion af svin på sine to østfynske svinefarme.

Det har ikke været muligt for3 F\'s hjemmeside at få en kommentar fra Asger Møller Hansen.