I det fynske folks tjeneste

Nye ord for rådden banan

Nærværsdanmark, Ressourcedanmark og Udsigtsdanmark skal erstatte den rådne banan.

Nærværsdanmark, Ressourcedanmark og Udsigtsdanmark skal erstatte den rådne banan.

Det væltede ind med forslag, efter det socialdemokratiske folketingsmedlem og landdistriktsordfører, Annette Lind, i torsag udskrev en konkurrence om et nyt ord for den rådne banan og udkantsdanmark.

De ord, der løb af med sejren var:
Nærværsdanmark
Ressourcedanmark
Udsigtsdanmark

- Ordene er valgt, fordi de fortæller noget om alle de kvaliteter, der er ved at bo ude i de små samfund. Den smukke udsigt - over hav eller marker -, den nære kontakt og omsorg for hinanden og de frie vidder og enestående natur. Samtidig siger ordene noget om de mange muligheder der er for produktion og vækst, siger Annette Lind.

Tur til borgen

De heldige vindere af en tur til Christiansborg og en mulighed for at diskutere socialdemokraternes politik på området blev fundet ved lodtrækning, da flere havde meldt ind med samme bud.

- Jeg er rigtig glad for, at så mange ville være med. Vi fik rigtig mange forslag, og det sender et klart signal om, at vi er mange, der er stolte af at bo i de mindre befolkede områder. Med konkurrencen har vi fået startet en meget vigtig debat om, hvordan vi vil sikre udvikling i landdistrikterne - vi har sat fokus på potentialet, siger Annette Lind.

Ved du noget? Så send os et tip