I det fynske folks tjeneste

Nye planer for Thriges Gade

Der skal ske nye ting med Odenses byplanmæssige problembarn Thomas B. Thriges Gade, og der skal etableres et nyt uddannelsesområde mellem jernbanen og havnen.

Boye og Boye har nye planer for byen

Det er nogle af hovedpunkterne for et nyt debatoplæg, som borgmester Jan Boye, kons., og by- og kulturrådmand Anker Boye, soc.dem., præsenterer ved et pressemøde onsdag klokken 11.00.  På pressemødet vil man offentliggøre en plan, der er udarbejdet i fællesskab mellem Borgmesterforvaltningen og By og Kulturforvaltningen. Planen er et administrativt forslag, som dækker tre hovedområder:

- Den nuværende Thomas B. Thriges Gade, som ses som fremtidens bygade
-  Østre Stationsvej, som skal binde en ny bydel sammen med den eksisterende by
- Campus - et fremtidigt uddannelsesområde mellem jernbanen og havnen

Planen er et oplæg til debat

Først onsdag kan det afsløres nøjagtigt, hvad der står i planen, men både rådmand og borgmester har tydeligvis stor tiltro til den nye plan.

- Kvarterplanen er Odense Kommunes udspil til dialog om midtbyens fremtid. Jeg vil selv stille mig i spidsen for en god inddragelse og en perspektivrig dialog i marts og april 2007. Det er vigtigt at give byens udvikling retning og kvalitet, og jeg er helt sikker på, at der vil blive debat om det, forvaltningen kalder Fremtidens bygade - det vi i dag kender som motorgaden Thomas B. Thriges Gade. Realdania har valgt at støtte debatfasen med 350.000 kr., og jeg er sikker på, debatten vil gøre os klogere på, hvad det er for en by, vi ønsker i fremtiden, siger Anker Boye. 

- Kvarterplan by - havn er et stort skridt i retning af en sammenhængende midtby med centrum og havn som vigtige elementer. Odense er inde i en rivende udvikling med omdannelse af eksisterende byområder som for eksempel godsterminalen og slagteriet, opførelse af et Musik- og Teaterhus og et nyt musikkonservatorium samt omdannelsen af havneområdet til en ny bydel. Det giver Odense en unik mulighed for at skabe en sammenhængende midtby, siger borgmester Jan Boye.   

TV 2/Fyn dækker naturligvis onsdagens afsløring af den nye plan.