I det fynske folks tjeneste

Nye regler for sejlads ved Fyn

Nyt sejladsreglement skal sikre orden og sikkerhed ved de fynske kyster.

Nyt sejladsreglement skal sikre orden og sikkerhed ved de fynske kyster.

Fyns Politis nye sejladsreglement træder i kraft 1. maj 2012. Reglementet har til formål at give plads til aktivitet og samtidig sikre orden og sikkerhed ved de fynske kyster.

Relger sikrer badende

Det er nødvendigt at have regler, der sikrer, at børn og voksne kan bade uden, at speedbåde, jetski og vandscootere sejler tæt forbi dem og er til fare og ulempe for dem, og som sikrer, at folk kan ved slappe af stranden uden at blive forstyrret af stærk støj fra bådenes motorer.

Hvis motorbådene overholder reglerne er der også plads til, at de kan slå sig løs med deres aktiviteter, skriver Fyns Politi.

De sejlende skal være opmærksomme på, at der også er andre regler, der regulerer deres sejlads, f.eks. miljølovgivningen, bekendtgørelse om sejlads med vandscootere mv., søfartsregler, havnereglementer osv.

Regler for sejlads med vandscootere og jetski

Miljøministeriet har fastsat regler for sejlads med vandscootere, jetski mv. i bekendtgørelse nr. 23 af 6. januar 2012.

Hovedreglen er, at sejlads kun er tilladt uden for 300 meter fra kyststrækningen, og at man på vejen hertil skal sejle vinkelret ud fra kysten og med max 5 knob i timen.

Der kan dog være områder, hvor man af andre grunde ikke må sejle, selv om man er længere ude end 300 meter fra kyststrækningen.

Oplysninger kan findes på www.naturstyrelsen.dk og www.politi.dk/fyn.

Undersøg reglerne

Politiets sejladsreglement supplerer de øvrige regler og gælder for sejlads med motorbåde, herunder vandscootere og jetski o.lign. samt brætsejlere i området fra kysten og 300 meter ud.

Reglerne beskriver, hvordan sejlads, som i øvrigt er tilladt i området fra kysten og 300 meter ud derfra, skal foregå.

- Det har altid været god skik til søs, at man er agtpågivende og viser hensyn. Reglementet er fastsat for sikre, at alle udviser denne ansvarlighed ved vore kyster, siger politidirektør Poul Bjørnholdt Løhde, som opfordrer de sejlende til at sætte sig ind i reglerne.

- Man er selv ansvarlig for at undersøge, om ens færden er lovlig - også på vandet - ellers risikere man at få en bøde, og endnu værre at genere eller være til ulempe for andre, der også gerne vil nyde at være ved kysten, siger politidirektøren.

Ved du noget? Så send os et tip