Nye regler skal sætte en stopper for sponsorkurser

Region Syddanmarks medarbejdere må ikke længere deltage i kurser, der er betalt af private virksomheder, da det kan skade habiliteten.

Ansatte i Region Syddanmark må fremover ikke deltage i kurser eller konferencer, der finansieres af private virksomheder, hvis der på nogen måde kan sås tvivl om de ansattes habilitet som følge af deltagelsen. 

Det skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse

De nye retningslinjer for efteruddannelse gælder for alle medarbejdere i regionen. 

Det faktisk ikke en helt ny beslutning. 

Allerede i juni traf regionens direktion og de fem syddanske sygehusdirektioner en principbeslutning om de nye retningslinjer, men nu er det så blevet vedtaget til et møde den 14. november. 

Hidtil har det i nogle tilfælde været medicinalindustrien, som har betalt for medarbejdernes efteruddannelse, men det er slut nu. 

Nu skal regionens sygehuse selv betale. 

- Det er vigtigt for os i ledelsen, at alle regionens ansatte får den nødvendige og tilstrækkelige efteruddannelse. Men der må ikke herske tvivl om for eksempel lægers uvildighed. Derfor har vi besluttet fremover at lade regionen selv stå for finansieringen af lægers og andre ansattes efteruddannelse, siger regionsdirektør Jane Kraglund i pressemeddelelsen. 

Men de nye regler sætter ikke en stopper for alle aktiviteter med private virksomheder. 

For eksempel kan regionens medarbejdere stadig deltage i årsmøder, hvor lægemiddelindustrien også deltager. Regionsmedarbejdere kan også fortsat deltage i aktiviteter i forbindelse med kliniske forsøg med nye lægemidler og deltage i forsknings- og udviklingssamarbejder med industrien.

Hvis der opstår nogen tvivl, er det det enkelte sygehus' ledelse, der træffer beslutningen.

Selvom de nye regler kan sætte en lille dæmper på mødet mellem regionen og de private virksomheder, så er det ikke det, der er målet. 

- Vi vil fortsat gerne samarbejde med industrien i forhold til for eksempel forskning og medicinafprøvning – både på afdelings- og sygehusniveau og gennem de faglige selskaber. Det samarbejde kommer de nye retningslinjer ikke til at ændre på, siger Jane Kraglund.

Oversigt

    Oversigt