250 nye arbejdspladser på vej: Nye skattecentre skal ligge på Fyn

To skattecentre er på vej til Fyn. I alt kommer de til at skabe 250 nye arbejdspladser i Svendborg og Faaborg-Midtfyn Kommune.

Der er masser af nye, statslige arbejdspladser på vej til Fyn.

I de kommende år skal der etableres yderligere fire nye skattecentre rundt om i landet, og to af disse ender på Fyn. Det ene skal ligge i Ringe og det andet i Svendborg.

- Det er en fantastisk god nyhed for Faaborg-Midtfyn Kommune. 125 statslige arbejdspladser er mange. Det vil være en stor arbejdsplads i kommunen, siger borgmester Hans Stavnsager (S).

De i alt fire nye skattecentre skal støtte op om regeringens ambition om at styrke og reformere skattekontrollen i Danmark. De vil hver især kunne rumme 100-150 arbejdspladser.

- Med yderligere 500 medarbejdere fordelt på de fire skattecentre i Ringe, Slagelse, Svendborg og i Frederikshavn vil vi være et stort skridt tættere på at nå målene med den samlede reform af skattekontrollen og samtidig sikre en skatteforvaltning, der er endnu bedre repræsenteret i hele Danmark, siger skatteminister Morten Bødskov (S).

quote Forhåbentligt flytter de herned og har en ægtefælle med

Bo Hansen, borgmester, Svendborg

I alt giver de otte nye centre omkring 1.000 ekstra ansatte hos Skatteforvaltningen. Og lige præcis det, at det er skattearbejdspladser, vækker glæde hos borgmesteren i Svendborg.

- Det er enormt spændende, at det er en højt specialiseret skattearbejdsplads. Det er tunge jobs, som skal afsløre skuffeselskaber og hvidvask, siger Svendborgs borgmester Bo Hansen (S).

Glæde på Christiansborg

Det er ikke kun på borgmesterkontorerne, der er jubel over udsigten til flere arbejdspladser på Sydfyn. Også hos de fynske folkevalgte er der glæde og tilfredshed med beslutningen.

- Jeg er meget glad for udsigten til flere statslige arbejdspladser til Sydfyn, siger socialdemokraten Bjørn Brandenborg, der udover at være valgt på Sydfyn også er formand for Folketingets skatteudvalg.

Også Venstremanden Erling Bonnesen har svært ved at få armene ned over nyheden.

- Det er positivt, at der kommer flere skattearbejdspladser til Ringe og Svendborg. Det tager vi meget positivt imod. Det er fuldstændig i forlængelse af det, som den tidligere venstreledede regering startede. 

- Det er flere arbejdspladser, hvilket vil styrke bosætningen. Og de har familie med, så det giver ekstra aktivitet. Så det er en god melding for Fyn, siger Erling Bonnesen.

Bjørn Brandenborg glæder sig over, at den socialdemokratiske regering vil oprette omkring 250 nye arbejdspladser i Ringe og Svendborg.

- Det gør vi, fordi det mønster, vi ser på skatteområdet i de her år, er, at det er nogle meget avancerede it-metoder, som svindlerne bruger til at snyde med. Derfor foreslår vi, at de to nye skattecentre skal huse medarbejdere, der kan optrevle komplicerede selskabskonstruktioner og it-folk, der kan håndtere store mængder data og analytikere, der kan gå ned i detaljerne, siger Bjørn Brandenborg.

Tiltrækker københavnere

Med de nye jobs er der stor sandsynlighed for at tiltrække nye beboere til Svendborg. Dem glæder borgmesteren sig til at tage imod.

- Forhåbentligt flytter de herned og har en ægtefælle med.

- I øjeblikket har vi en meget spændende bevægelse, der startede i 2017. Vi har en netto tilflytning fra København, det er der ikke ret mange andre kommuner, der kan præstere. Derfor kan noget tyde på, at vi har noget, som appellerer til den type mennesker, som skal arbejde i skattecentret, siger Bo Hansen.

Svendborgs kommende skattecenter skal ligge i den tidligere erhvervsskole, hvor der lige nu er vaccinationscenter.

- Så det er fint nok, at det først er i 2023, at arbejdspladserne kommer, siger Bo Hansen.

En del af kreditten for, at det nu er lykkedes at lande et skattecenter i kommunen, er han ikke bleg for at dele med sin forgænger på borgmesterposten, Venstres Lars Erik Hornemann.

- Det er helt ærligt startet længe før mig. Lars Erik Hornemann har også været aktiv, fordi vi mente, at der var for få statslige arbejdspladser i det her område. Den argumentation har jeg fortsat, efter at jeg blev borgmester, og jeg er rigtig glad for, at vi blev hørt.

- På en eller anden måde, har Sydfyn vinket i mørke, hvor christiansborgpolitikerne ikke har set os. Vores kamp for Søfartsstyrelsen gik galt, men nu har vi fået en læreruddannelse i sidste uge og nu det her. Det har været en god uge, siger Bo Hansen.

Håber på mange tilflyttere

I Faaborg-Midtfyn Kommune har borgmester Hans Stavnsager gået og ventet på nyheden. For et stykke tid siden fik han nemlig at vide, at Bygningsstyrelsen havde lejet en bygning med plads til 125 arbejdspladser.

- Det gjorde os relativt sikre på, at der var arbejdspladser på vej, fortæller borgmesteren.

Han fortæller, at de allerede er gået i gang med at tale om, hvordan de kan tage godt imod de nye borgere i kommunen.

- Det er 125 familier, som vi vil forsøge at få til at bo her ved at arrangere ture til de steder, hvor man kan bo. Hvis bare halvdelen bosætter sig i Faaborg-Midtfyn Kommune, så er jeg glad, siger Hans Stavnsager.

Borgmesteren synes dog også, at det kun er rimeligt, at Faaborg-Midtfyn Kommune nu bliver tilgodeset med nye arbejdspladser.

- Hvis man skal være lidt barsk, så skylder de også lidt, fordi vi ikke fik nogle af de statslige arbejdspladser ved de to seneste udflytninger, så vi stod for tur, mener Hans Stavnsager.

De to kommende fynske skattecentre åbner i Ringe i 2022 og i Svendborg i 2023.

Oversigt

    Oversigt