Nye tal: Fixerum redder liv

Næsten 10.000 gange om året er fixerummet i Odense blevet brugt til at indtage stoffer. Men trods flere tilfælde af overdosis har ingen af brugerne mistet livet.

Fra 4. marts 2013 til 11. marts 2017 er der i alt blevet indtaget stof 36.914 gange i fixerummet i Odense. I alt 59 gange har det resulteret i en overdosis, men alle de ramte personer overlevede. Der viser en opgørelse fra Kirkens Korshær, som dr.dk bringer onsdag.

Udover Odense er der fixerum i København, Vejle og Aarhus. Og de nye tal viser, at ud af næsten en million gange, hvor rummene er blevet brugt, er det i 700 tilfælde endt med en overdosis. Men alle de ramte har overlevet.

Projekt Udenfor arbejder med at indsamle viden om hjemløse og udfører praktisk arbejde på gadeplan. De er ikke i tvivl om, at fixerummene er en succes.

Og samtidig med at fixerummene har forhindret dødsfald, giver de også  misbrugerne et bedre liv.

- Det er også et spørgsmål om, hvorvidt de mennesker, der bruger fixerummene, har det bedre der, end hvis de sidder på gaden og fixer. Det er ganske almindelig medmenneskelighed, siger stifter af Projekt Udenfor Preben Brandt til dr.dk.

Fakta om fixerum

 

 

Oversigt

    Oversigt