Nye tal: Odense ser rødt - igen

Ifølge meningsmåling vil både Alternativet og Liberal Alliance komme i byrådet i Odense. Blå blok mister tre mandater, viser målingen.

Ifølge 1.005 odenseanere vil Peter Rahbæk Juel (S) sætte sig i borgmesterstolen igen efter kommunalvalget 21. november.

Det skriver Fyens Stiftstidende, som har haft Jysk Analyse til at lave en meningsmåling via telefoninterviews i dagene 2. til 5. november.

Men her stopper det ikke for Peter Rahbæk Juel. Han og Socialdemokraterne går ifølge målingen frem med hele tre pladser fra 9 til 12, så den røde blok kan sætte sig på samlet 17 ud af byrådets 29 pladser. I dag er fordelingen 15-14 i rød bloks favør.

Mens Socialdemokraterne ifølge meningsmålingen kan se frem til et kanonvalg, så kniber det gevaldigt for de øvrige i det indgåede valgforbund mellem Socialdemokraterne, Enhedslisten, SF, Radikale og Alternativet.

Radikales Susanne Crawley Larsen beholder sin plads i byrådssalen, mens SF formentlig halveres til kun at være repræsenteret af Brian Dybro.

Enhedslistens Brian Skov Nielsen ser ud til kun at få én partikollega mod nu to, mens Susanne Bækholm fra Alternativet sikrer et gennembrud for partiet i landets tredjestørste kommune. Hun vil ifølge meningsmålingen få en plads i byrådet.

Minus tre til de blå

I blå blok siger målingen at både Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti vil miste et mandat, mens Liberal Alliances spidskandidat Tonny Vest formentlig vil snuppe et mandat.

Til det siger Venstres borgmesterkandidat, Jane Jegind, til Fyens Stiftstidende:

- Som jeg også har sagt andre gange i forbindelse med meningsmålinger, så er en meningsmåling et øjebliksbillede. Det er resultatet på valgdagen, der tæller, og vi har en god fornemmelse.

Fyens Stiftstidende noterer desuden, at avisens meningsmålinger op til valgene i 2009 og 2013 ramte plet i forhold til fordelingen mellem rød og blå blok i Odense Kommune.

 

Oversigt

    Oversigt