I det fynske folks tjeneste

Nye tider for rejsende med FynBus

Onsdag er sidste dag, hvor det er muligt at bippe Kvikkort, turkortet eller periodekortet i busserne på Fyn og Langeland. Samtidig skal studerende medbringe kvittering som dokumentation for, at kortet er betalt.

00:27

- Unge med et ungdomskort skal fra torsdag medbringe kvitteringen for betalingen af kortet, og de skal vise den til chaufføren, hver gang de kører med bus, fortæller Kommunikationschef Martin Krogh fra FynBus. Video: Ole Holbech

Torsdag den 1. juni er det definitivt slut med at bippe Kvikkortet, turkortet eller periodekortet i busserne på Fyn og Langeland. Det gamle billetudstyr bliver nu pillet helt ud af busserne.

Fristen for at skifte til rejsekort var oprindeligt sat til fredag den 31. marts, men blev forlænget til nu, fordi en stor del af kunderne ikke havde anskaffet sig et rejsekort.

Fra torsdag den 1. juni skal man enten benytte sit rejsekort eller købe en kontantbillet, hvis man vil rejse med FynBus.

Selv om mange FynBus-kunder har anskaffet sig et rejsekort, er der fortsat en del, der mangler. FynBus vurderer, at om mod 4.000 periodekort-kunder endnu mangler at bestille sig et rejsekort.

Elever skal medbringe kvittering

Der er dog fortsat en del af Fynbus´ kunder, for eksempel skoleelever eller studerende, der har et FynBus-periodekort, der gælder ud over den 1. juni.

- Unge med et ungdomskort skal fra torsdag medbringe kvitteringen for betalingen af kortet, og de skal vise den til chaufføren, hver gang de kører med bus, fortæller Kommunikationschef Martin Krogh fra FynBus,

Børn med et skolekort, skal bare fortsat vise skolekortet.

Læs også Rod med rejsekortet: FynBus forlænger brug af kvikkort i busserne

FynBus har siden oktober informeret kunderne om rejsekortet, men har nu sat yderligere ind med information til kunderne om bestilling af rejsekort. Der er sket ved hjælp af mails, breve, plakater i busserne, uddeling af flyers i busser og terminaler og klistermærker på bussernes billetmaskiner.

01:19

- Unge med et ungdomskort skal fra torsdag medbringe kvitteringen for betalingen af kortet, og de skal vise den til chaufføren, hver gang de kører med bus, fortæller Kommunikationschef Martin Krogh fra FynBus.

Luk video

Fakta om rejsekortet

Den 31. maj er sidste mulighed for at benytte Kvikkort, turkort eller værdikort i FynBus’ busser. Den 1. juni begynder afmonteringen af de gamle billetmaskiner i FynBus’ busser.

Efter den 31. maj vil det fortsat være muligt at benytte skolekort og ungdomskort da disse udfases senere. Ligeledes vil eksisterende kort, der har udløb efter 31. maj ikke blive skiftet før udløb. 

Kilde: FynBus