I det fynske folks tjeneste

Nye tiltag giver færre sygedage

Den rekordlave ledighed presser virksomhederne til gøre arbejdspladsen mere attraktiv for at få mere effektive medarbejderne. 

Nye tiltag på et centrallager i Odense giver færre sygedage blandt medarbejderne.

For hårdt arbejde giver mange sygedage, osse blandt de 180 medarbejdere på det store centrallager hos Coop Danmark i Odense. 14 sygedage om året var indtil for nylig helt normalt.

Men nu er det slut med de mange sygedage, og det er vel at mærke medarbejderne selv, der har givet cheferne opskriften på færre sygedage.
- Vi inddrager medarbejderne i at planlægge arbejdet. Vi prøver at lytte til de signaler, de giver, siger John Møller, distributionschef, Coop Nonfood Center, Odense. 

Nu bliver medarbejderne taget med på råd. Der er osse indført jobrotation, og det betyder at ingen gror fast i det samme ensformige arbejde. Og opskriften virker: De fjorten årlige sygedage for hver medarbejder er nu nede på otte. Den ekstra arbejdskraft, det giver, svarer til fem fuldtidsstillinger.

Hvis andre virksomheder følger eksemplet i Odense, kan det skabe så meget ekstra arbejdskraft, at det på regionsplan svarer til 2.200 ekstra medarbejdere.