Nye turistskilte på Fynske Motorvej

Vejdirektoratet lancerer i dag et forsøg med turistoplysningstavler langs den Fynske Motorvej. Første skilt sættes op ved Nyborg.

Skiltene bliver stillet op før frakørsler til udvalgte turistattraktioner.

Det er meningen, at de skal gøre trafikanterne opmærksomme på de seværdigheder og oplevelser, der ligger forholdsvis tæt på motorvejene, til gavn for turismen i området.

Henviser til Nyborg Slot

Det første skilt henviser til Nyborg Slot og bliver anbragt før frakørsel 45 ved Nyborg Ø i dag.

Den 19. april opsættes det første skilt på Sjælland. Det henviser til Vordingborg Slotsruin og placeres før frakørsel 41 på Sydmotorvejen.

I løbet af resten af april opsættes skilte til Stevns Klint, Møns Klint, Middelaldercentret, Knuthenborg, Nakskov Fjord og Bon Bon Land på Sydmotorvejen samt til Ladbyskibet, H.C. Andersens Hus og Odense Zoo på den Fynske Motorvej.

Undersøger konsekvenser

- Jeg glæder mig over, at de nye turistoplysningstavler nu kommer op. Det er min forhåbning, at de vil gavne erhvervsudviklingen og turismen på Sjælland og Fyn, og jeg er spændt på at høre nærmere om de erfaringer, som forsøget kaster af sig. Vi har jo mange attraktioner liggende tæt på vores motorveje, siger Transportminister Hans Christian Schmidt.

De nye turistoplysningstavler er udvalgt ud fra kriterier, der handler om, at der skal være tale om enten Unesco-seværdigheder, nationalparker eller nationale seværdigheder.

Ifølge planen skal forsøget med skiltene løbe over de næste to år, hvor effekten af skiltene skal undersøges nærmere. Blandt andet skal det undersøges om trafikanterne får øje på dem, om det påvirker deres valg af turistmål, og om det har konsekvenser for trafik-sikkerheden.

Oversigt

    Oversigt