Nye undersøgelser af Højbjergbanen

Fyens Motor Sports langvarige kamp for at få genåbnet motocrossbanen i Højbjerg går nu ind i den afgørende fase. Kommunen vil have lavet en VVM-undersøgelse og lægger op til en endelig afgørelse i løbet af 2011.

Motocrossbanen i Højbjerg blev lukket i 1992 på grund af støjgener for naboerne. Siden da har Fyens Motor Sport kæmpet for at få banen genåbnet.

En ny undersøgelse viser, at banen kan genåbnes uden væsentlige gener for miljøet og naboerne, hvis motocrossbanen bliver støjafskærmet og hvis motocrosscyklerne altid kører med lyddæmpere.

Odense Kommune skal blot have udarbejdet et såkaldt kommuneplantillæg før banen kan genåbnes. Men på grund af naboernes massive modstand mod en genåbning foreslår By- og Kulturforvaltningen, at der udarbejdes en VVM-undersøgelse, før politikerne tager endelig stilling til en genåbning.

En VVM-undersøgelelse kan gennemføres i løbet af 2010, men herefter følger endnu en politisk behandling og behandling af indsigelser, og en eventuel genåbning af banen blive dermed tidligst aktuel i løbet af 2011.

Oversigt

    Oversigt