Nye undersøgelser af uheldsskinner

Jernbanetilsynet vil have et uafhængigt firma til at undersøge skinnerne, der for to uger siden var skyld i, at et IC-3 tog blev afsporet. Tilsynet der står for godkendelsen af banenettet i Danmark har nemlig ikke tillid til at den undersøgelse, som Banestyrelsen allerede har lavet er god nok.

-

Jernbanetilsynet vil have et uafhængigt firma til at undersøge skinnerne, der for to uger siden var skyld i, at et IC-3 tog blev afsporet.Tilsynet der står for godkendelsen af banenettet i Danmark har nemlig ikke tillid til at den undersøgelse, som Banestyrelsen allerede har lavet er god nok. Det skriver Ingeniøren i dag.

Banestyrelsen har ultralydsskannet 36 kilometer jernbanespor uden at finde fejl. Men nu vil jernbanetilsynet have et uafhængigt teknologisk institut til også at tjekke 15 meter af den type skinne, der var skyld i uheldet.

Årsagen er, at Jernbanetilsynet frygter, at der godt kan være mindre brud som Banestyrelsens ultralydsskanning ikke afslører. Jernbanetilsynet forventer først at få resultater af de nye undersøgelselser i næste uge.

Oversigt

    Oversigt