Nyskabende tegneserie-opera

Kunstnere bag den nye operaforestilling Escarramán eksperimenterer med tegneserier i Odense - en kombination der er ny i opera-verdenen.

Tegneserie, flamenco og højt temperament - Det er noget af en utraditionel forestilling, som snart skal opføres hos det Fynske Opera. Kunsterne vil nemlig gerne vise, at opera også kan være anderledes

- Folk har i lang tid troet, at det her musik har været lidt kedelig og lidt fint, og vi vil gerne vise, at musikken er fantastisk og har både hjertet og kroppen med, forklarer Julie Andkjær Olsen, der er danser og koregraf på forestillinge Escarramán. 

Som noget helt særligt skal operaforestillingen illustreres ved hjælp af en tegneserie og for Ida Kiberg, der er producent og instruktørasssistent, er det noget, der ikke tidligere er set i forbindelse med en operaforestilling. 

- Det giver det her ekstra visuelle som gør, at det ikke bare er en koncert med semi-sceniske virkemidler, siger hun. 

Forestillingen Escarramán er en samling af forskellige sange fra 1600-tallet i Spanien, der dengang var forbudte. Og for at gøre tegneserien mere levende har lyddesigneren Patricio Pock-Steen været en tur til Puerto Rico for at få de helt rigtige lyde.

- Jeg var nødt til at finde isolerede øer af lyde rundt omkring i verden, som jeg ligesom har sat sammen til at skabe denne her illusion om 1600-tallets Madrid. Og mange af dem fandt jeg i Mellemamerika, siger han. 

I morgen er der Danmarkspremiere i Odense, og forestillingerne bliver vist frem til d. 4. februar.

 

 

 

Oversigt

    Oversigt