Nyt bibliotek meget mere end bøger

Når Odense om få år skal have et nyt centralbibliotek kommer det til at rumme meget andet end bøger. Centralbiblioteket skal kunne rumme både udstillinger, arrangementer, kunstnere, studenter og erhvervsliv.

Om få år ophører Odense Centralbiblioteks lejemål på Odense Banegård. Odense Byråd har allerede besluttet, at byen skal have et helt nyt centralbibliotek, der samtidig skal være borgernes hus.

Det nye hus skal ligge centralt i Odense, men politikerne har endnu ikke fundet en placering til det, der gerne skal blive Odenses mest besøgte bygning.

Men allerede nu gør politikere og embedsmænd sig tanker om hvordan det nye bibliotek skal udformes og hvad det skal rumme.

I en ny visionsbeskrivelse for Centralbiblioteket, har By- og Kulturforvaltningen fremlagt sine ideer og visioner for det kommende Borgernes Hus.

Centralbiblioteket skal fortsatte byde på mulighed for at låne og læse bøger, men adgangen til digitale medier vil blive mindst lige så fremtrædende.

Derudover skal biblioteket rumme lokaler, der kan bruges af både kunstnere og erhvervsliv. Lokalerne skal kunne bruges til både møder, konferencer, arrangementer og udstillinger.

Biblioteket skal også byde studerende velkommen med en særlig studieafdeling, og samtidig skal børnene og musikken også have deres eget område. Endelig skal Borgernes Hus også have en café.

Politikerne i By- og Kulturudvalget skal nu drøfte visionerne. Hvornår placering og endelig udformning skal være færdig er endnu ikke besluttet.

Se hele visionsoplægget her

Oversigt

    Oversigt