I det fynske folks tjeneste

Nyt fødevaresamarbejde med USA

Et nyt samarbejde mellem danske og californiske fødevareforskere skal bane vej for sundere fødevarer. Syddansk Universitet er med.

For første gang bliver der nu skabt en stærk forskningsalliance mellem fire danske universiteter og det statslige universitetssystem i Californien, USA, oplyser Videnskabsministeriet. Fremover skal de danske og amerikanske forskere på fødevareområdet arbejde sammen i kamp mod fejlernæring og livsstilssygdomme som følge af fedme.

Fra amerikansk side er det universitetet Davis, der deltager. Danmark er repræsenteret ved universiteterne i København, Århus og Odense samt Danmarks Tekniske Universitet.

- Danmark har tradition for at være i fødevareforskningens førerfelt. Det skal vi blive ved med. Dette samarbejde er med til, at vi bevarer positionen, siger videnskabsminister Helge Sander (V).

Konsortiet skal give en god platform også for danske industriselskaber, der er partnere for de danske forskere. Fra amerikansk side vurderer man, at samarbejdet kan give en stor synergieffekt, fordi danskerne er førende inden for fødevareforskning, mens man fra amerikansk side i højere grad har fokus på, hvordan kosten påvirker kroppens helhed.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.