Nyt håb på Langeland: Nyt udspil skal sikre hurtigere ambulancer

Et nyt ambulanceudspil fra Venstre skal sikre 20 nye ambulancer, så responstiderne på eksempelvis Langeland kan komme længere ned.

Ambulancen kan måske komme hurtigere frem i yderområderne, eksempelvis Langeland.

Et nyt ambulanceudspil fra Venstre i valgkampen skaber nyt håb på Langeland, hvor man i årevis har kæmpet for nedsatte responstider.

De store forskelle, der er i responstider rundt i landet, bør ikke forekomme, og derfor vil Venstre afsætte flere penge til 20 nye ambulancer.

Ambulancen var 60 gange i sidste halvdel af 2018 mere end 15 minutter om at nå frem til postnummeret Tranekær på det nordlige Langeland.

Til sammenligning var samtlige 397 ambulanceudrykninger i postnummer 5260 Odense S i sidste halvdel af 2018 fremme inden for ét kvarter.

Viceborgmester: Der er yderområder i yderområderne

Lisa Pihl Jensen (S), der er viceborgmester på Langeland, håber, at langelænderne kan se frem til en ambulance, hvor der ikke går et kvarter, før den når frem. 

- Det er alt for lang tid. Det er det. Vi er i et yderområde, hvor der i yderområderne er yderområder, og det er ikke godt nok. Vi skal ned på den gennemsnitlige responstid på samme måde som resten af regionen, siger Lisa Pihl Jensen til TV 2/Fyn.

Alt i alt var ambulancerne i Region Syddanmark i hele 2018 fremme efter 7,7 minutter.

Max Brandt fra Nordenbro fortæller, at der gik 15-20 minutter, før ambulancen kom, da han fik en blodprop for halvanden måned siden.  
Fotograf: Alex Syrik

Oversigt

    Oversigt