Nyt håb for Skårup Seminarium

Nyt håb for de studerende på Skårup Seminarium. Flere regionsråds-politikere vil kæmpe mod, at skolen lukker.

Flere af politikere i regionen mener, at det er helt forkert, at skrotte skolen i Skårup ved Svendborg:

- Jeg finder det meget beklageligt, siger næstformand i Region Syddanmark Poul Erik Svendsen, Soc.dem.

Tirsdag kom det frem at læreruddannelsen på Skårup Seminarium skal lukke i 2011, og at de studerende fremover skal samles i Odense.

Regionsrådet skal høres i sagen, og flere politikere er ikke i tvivl: Regionsrådet skal tage skarpt afstand fra en lukning:

- Vi holder mange hurra-taler på hele Sydfyn, og så nytter det ikke noget, at vi får centralisering nogle ganske få steder, siger Poul Erik Svendsen, Soc.dem.

Regionsrådet skal høres

At regionsrådets syn på sagen ikke er uvæsentlig, viser en identisk sag sidste år fra Nykøbing Falster.

Her blev planen om at flytte den lokale pædagoguddannelse droppet, efter at blandt andet et skeptisk regionsråd havde kritiseret planen:

- Vi skal jo gøre politisk opmærksom på, at det er den modsatte vej vi vil gå i Region Syddanmark, vi ønsker ikke, at vores decentrale uddannelser skal lukke, siger regionsrådsmedlem Carsten Abild, Venstre.

Bestyrelsen bag Skårup Seminarium har forklaret, at beslutningen skyldes dårlig økonomi:

- Hvis det ikke kan løbe rundt, giver det så ikke mening at flytte det til Odense. Jeg tror, vi skal erkende, at det koster lidt mere at have decentrale uddannelser. De penge kommer mange gange ind ved at vores unge får en uddannelse, siger Carsten Abild, Venstre.

- Vil vi have uddannelsessteder på Sydfyn, i Esbjerg, i Sønderborg, så er man nødt til at sende ekstra penge derhen, siger Poul Erik Svendsen, Soc.dem.

Hvis ikke regionsrådspolitikernes modstand får ledelsen bag seminariet til at droppe flytteplanerne, kan sagen i sidste ende havne på undervisningsministerens bord.

Regionsrådet formand Carl Holst, Venstre, siger i dag, at han ikke vil udtale sig, før han kender detaljerne i årsagen til lukningen.

Oversigt

    Oversigt