Nyt lån kan skabe bedre internet til hele Fyn

Nyt lovforslag skal gøre det nemmere for selskaber at få finansiering til fibernet. Det kan betyde bedre internet i mange fynske områder.

Hurtigt internet er en mangelvare mange steder på Fyn. I sidste uge fortalte TV 2/FYN om en forening fra Nordfyn, som kæmper for at få bedre bredbånd til landsdelen. 

Og nu kan en hjælpende hånd måske være på vej til de fynske områder med dårlig dækning.

For 28. oktober førstebehandles et lovforslag i Folketinget, som skal gøre det nemmere for el-og teleselskaber at få realkreditfinansiering, når de skal grave kabler ned.

- Vi ved, at det i dag er et problem at finde finansiering til de her projekter. Og med det her lovforslag håber vi på, at vi kan give mobilselskaberne en mulighed for at finansiere udrulning af bredbånd, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

- Vi ved, at det i dag er et problem at finde finansiering til de her projekter. Og med det her lovforslag håber vi på, at vi kan give mobilselskaberne en mulighed for at finansiere udruldning af bredbånd, siger energi-, forsynings- og klimaministerLars Chr. Lilleholt (V).

Lovforslag glæder kreditforeninger

Og en vedtagelse af lovforslaget vil glæde både Nykredit og Totalkredit. De står nemlig klar med finansieringsmuligheder. 

- Vi vil gerne påtage os et ansvar for at sikre vækst og udvikling i hele landet – også i Danmarks landdistrikter. Adgang til hurtigt internet er vigtigt, hvis det skal være attraktivt at bo og drive virksomhed i et område. Derfor håber jeg, at lovforslaget bliver vedtaget med bred opbakning, siger Michael Rasmussen, koncernchef i Nykredit. 

Han erkender dog, at det selvfølgelig ikke kun er for at påtage sig et ansvar, men også en forretningsmulighed.

- Det handler naturligvis også om forretning for os. Vi ville ikke gå ind i det, hvis ikke vi så gode muligheder for at tjene penge på det, siger Michael Rasmussen. 

 

 

Oversigt

    Oversigt