I det fynske folks tjeneste

Nyt liv i Lindøs megadok

Dok 3, den største på Lindø, har stået tom siden værftets lukning. Nu har Fayard lejet sig ind, foreløbigt for at vedligeholde den store passagerfærge Color Fantasy.

Der kommer nyt liv i Dok 3 - den største på Lindø. Arkivfoto.

Værftet med base i Fredericia råder dermed over samtlige dokke på Lindø, og selvom Dok 3 foreløbigt kun er lejet til denne ene opgave, så tyder meget på, der også i fremtiden skal vedligeholdes store skibe i megadokken.

- Vi arbejder intenst på at få en 100 procent råderet over dokken, og i den seneste tid er vi kommet i en tættere forhandling med Lindø, og jeg er meget positiv, siger Fayards indehaver, Thomas Andersen, til Shippingwatch.

Dok 3 kan tage skibe, der er op til 90 meter bredde og 415 meter lange. Dermed er Fayard klar til at stjæle markedsandele, der måske kan være med til at skaffe nye fynske arbejdspladser.

- Vi har store ambitioner med dokken, men skal vi lykkes med det, kræver det, at vi kan fylde den op. Det tror vi på, at vi kan. Blandt andet inden for segmentet større tankskibe, som vi ikke kan dokke lige nu, siger Thomas Andersen.

Arbejdet med Color Fantasy starter d. 10. april.