Bissen & bossen: Nyt erhvervsmagasin til fynboerne

Premiere i dag på TV 2/Fyns nye erhvervsmagasin, som i aften handler om fynske udkantsvirksomheders problemer med at tiltrække arbejdskraft

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

"På hat med byens spidser og dus med byens bisser". Sådan karakteriserede den gamle Politiken-journalist Henrik Cavling en god journalist.

Hans ord har inspireret erhvervsredaktionen på TV 2/Fyn til at skrue et nyt magasin sammen, som du kan se hver onsdag kl 18.30. Vi inviterer hver uge en bisse til at diskutere med en boss om de emner, der rører sig på de fynske arbejdspladser nu og her. 

quote - Vi tager folk med holdninger i studiet og spørger de mennesker, der har fingeren på pulsen. Vi håber, det bliver udsendelser, der kan skabe noget debat ude blandt vores seere

Ole Frank Rasmussen, Erhvervsredaktør, TV 2/Fyn

Plads til debat

Ideen er at dykke dybere og gøre fynboerne klogere på, hvad der rører sig i erhvervslivet. Programmerne kan du se på  TV 2/Fyn Nyhedskanalen og  på TV2fyn.dk.

- Normalt er nyhedsindslag korte, men her har vi tid til debatter, der ellers ikke er plads til. Vi vil gerne sætte fokus på et emne, som man snakker om på de fynske arbejdspladser og få vendt argumenterne for og imod, siger erhvervsredaktør Ole Frank Rasmussen.

Flaskehalsen på Fyn

De fynske udkanstvirksomheder mangler arbejdskraft, Hvad skal de gøre? Det diskuterer formand for Arbejdsgiverne på Fyn Otto Christensen og Dansk Metals formand i Odense Lars Hansen i aften.

Dugfriske tal fra Dansk Metal viser, at ledigheden i oktober måned i år var på 3,6  procent mod 4,7 procent i oktober sidste år. Tallet er historisk lavt og det giver især virksomheder i udkanten problemer med at tiltrække medarbejdere i industrien.

Den historisk lave ledighed på Fyn får nu virksomheder i udkanten til at slås om arbejdskraften.

- Det er et stort problem og i sidste ende kan konsekvensen blive, at vi må beholde folk på arbejdsmarkedet i længere tid, siger Otto Christensen.

Ifølge Lars Hansen er det manglen på praktikpladser, der får unge til at vælge industrien fra. Han mener, de store  industrivirksomheder skal blive langt bedre til at tage lærlinge ind.

- De små virksomheder, elektrikere og VVS'ere er gode til det. Men rigtig mange af de store industrivirkomheder kan godt se at få fingeren ud, mener han.

Programmerne kan du se hver onsdag kl. 18.30 på  TV 2/Fyn Nyhedskanalen og på TV2fyn.dk. Grafik: David Moritz
Programmerne kan du se hver onsdag kl. 18.30 på  TV 2/Fyn Nyhedskanalen og på TV2fyn.dk. Grafik: David Moritz

Emner fra dig

Hvorfor skal skatteborgerne betale for afskaffelse af PSO-afgiften? Hvor er de Fynske medier på vej hen? og skal virksomhederne give medarbejderne julegaver? Det er også emner, erhvervsredaktionen arbejder med til Bissen & Bossen.

Vi vil gerne høre, hvilke emner, I diskuterer på din arbejdsplads. Skriv til os på FaceBook eller på LinkedIn eller til bissen&bossen@tv2fyn.dk

Se med på TV 2/Fyn Nyhedskanalen i aften og hver onsdag kl 18.30

Oversigt

    Oversigt