Nyt muligt stenkast på Fynske Motorvej: Bil fik smadret soltaget

Tirsdag eftermiddag fik en bil splintret soltaget efter en genstand formentlig er blevet kastet ned på Fynske Motorvej fra en bro.

En mandlig bilist fra Langskov fik sig tirsdag eftermiddag lidt af et chok, da soltaget i hans bil pludselig blev splintret, mens han kørte på Fynske Motorvej.

Fyns Politi har derfor natten til onsdag haft afspærret motorvejen i en periode for at efterforske sagen og undersøge området med hundepatruljer, men har endnu ikke fundet nogen sten eller andet mistænkeligt.

I hvert fald ikke noget de er klar til at dele med offentligheden.

Politiet understreger derfor, at de endnu ikke præcis ved, hvad der er foregået.

- Men hans soltag er splintret, så et eller andet er der jo sket, siger Torben Jakobsen, vagtchef ved Fyns Politi.

quote Vi ved reelt ikke, hvad der er foregået. Soltaget er splintret, så det er nærliggende at tro, at der er kastet noget ned på hans bil. Men vi efterforsker videre og ser, hvad vi kan finde ud af

Torben Jakobsen, vagtchef, Fyns Politi

Vagtchefen fortæller, at den mandlige bilist tirsdag eftermiddag omkring klokken 16.15 var på ved østpå ad Fynske Motorvej, og da han passerer en cykelovergang lige øst for sammenfletningen ved Svendborg Motorvejen, er der et eller andet, der rammer bilens soltag, der derved går i stykker. 

- Hans oplysning til os er, at soltaget splintres, da han kører under en bro. Han bemærker ikke rigtig noget, for eksempel som hvis det havde været en kæmpe stor sten, men han kan ikke udelukke, at der er kastet noget ned, siger Torben Jakobsen.

Fortsatte hjem med splintret soltag

Efter uheldet er soltagets yderste lag knust, og der er kommet små ridser og buler på taget af bilen.

- Vi ved reelt ikke, hvad der er foregået. Soltaget er splintret, så det er nærliggende at tro, at der er kastet noget ned på hans bil. Men vi efterforsker videre og ser, hvad vi kan finde ud af, siger vagtchefen.

Anmelderen fortsatte efter hændelsen og anmeldte det først til politiet, da han var kommet hjem.

Cykelovergangen, hvorfra der angiveligt blev kastet en genstand ned på en bil tirsdag eftermiddag.
Cykelovergangen, hvorfra der angiveligt blev kastet en genstand ned på en bil tirsdag eftermiddag.
Foto: Ole Holbech

Det mulige stenkast skete mellem afkørsel 48 og 49 i østgående retning på Fynske Motorvej.

Har du set noget mistænkeligt i området på det tidspunkt, kan du kontakte Fyns Politi på telefon 114.

Mange stenkast

Hændelsen er den seneste i rækken af episoder, hvor ting - især sten - er blevet kastet fra broer og overgange og ned på kørende biler på motorvejen. 

Tidligere har DR ud fra en intern rapport fra politiet kunnet fortælle, at der fra den 1. januar i år og frem til den 12. september i gennemsnit har været et stenkast på de danske motorveje hver fjerde dag.

Natten til den 9. september blev en 40 kilo tung sten kastet mod en bil på Fynske Motorvej. Ifølge Fyns Politi var det et forsøg på manddrab.

Stenkastet skete fra motorvejsbroen på Spedsbjergvej og mindede ifølge politiet på mange måder om sagen fra den 21. august sidste år, hvor en 33-årig tysk kvinde blev dræbt efter et tilsvarende stenkast fra broen ved Langesøvej.

Kvindens mand blev invalid efter stenkastet, der totalskadede parrets bil, mens deres dengang femårige søn slap uden varige mén. De to stenkast er foretaget fra to broer, der ligger med bare en kilometer imellem sig.

Stenkastet var det ene af to meget alvorlige tilfælde, hvor der fra en motorvejsbro blev kastet fliser ned på motorvejen i området omkring afkørsel 53 Odense Vest sidste år.

De to broer, hvor der blev kastet sten fra, ligger med få kilometers afstand. 

Flise ramte dansk familie

Søndag den 31. januar 2016 blev en 30 kilo tung betonflise kastet fra broen ved Langesøvej og ned over Fynske motorvej. Flisen ramte en bil på vej mod vest. I bilen var en dansk familie med to voksne og to børn. Kvinden, der sad på passagersædet i bilen, fik flere kvæstelser i hovedet.

Politiet kaldte det for et mirakel, at familien slap uden alvorligere skader, da deres bil blev ramt.

Flisen var sandsynligvis taget fra en byggeplads ved Middelfartvej i Skallebølle tæt ved Langesøvej.

Hændelsen mandag eftermiddag skete på strækningen på kortet herunder:

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Oversigt

    Oversigt