I det fynske folks tjeneste

Nyt multihus på vej til Assens

Et nyt projekt om et multihus i Assens Kommune blev torsdag afsløret.  Det nye multihus kan tilbyde kommunens bistandsmodtagere motion, værkstedsaktiviteter og undervisning

Multihuset set fra Fredensvej i Glamsbjerg

Multihuset set fra luften

1 af 2

Assens kommune løftede torsdag sløret for et nyt projekt, nemlig et splinternyt Multihus.

Den 1483 kvm store bygning skal placeres på Fredensgade 25 - 27 i Glamsbjerg og skal huse  de aktiviteter, der nu foregår i beskæftigelseshusene i Assens og Glamsbjerg.  

Formålet med dette nye byggeri er at få aktiveringscentrernes brugere hurtigere ud på arbejdsmarkedet.

- Vi vil, med det nye hus, forsøge at fremme brugernes personlige og faglige udvikling. Med nogle bedre rammer, er vores håb at motivere flere til at komme i arbejde eller uddannelse, siger Egon Nielsen, formand for Job og arbejdsudvalget.

Han understreger, at forholdene hos aktiveringscentrene ikke er optimale nu.

Slidte lokaler

Leder for beskæftigelseshusene, Niels Bøgskov Frederiksen tilføjer, at lokalerne på de værksteder, de befinder sig på i dag, er for gamle og slidte.

Udover dette har de ikke plads nok til at tilbyde undervisning. Så den store forskel bliver ikke kun et flottere ydre, men også en bredere vifte af muligheder, som kommunen kan tilbyde deres bistandsmodtagere.

Klar i 2009

Assens Kommune skrev torsdag under på en aftale med arkitektfirmaet Point Architects ApS og bygningsrådgiver Strunge og Hartvigsen.
 
Arkitekt Klaus Stenmann fra Point Architects ApS, der har været med til at tegne bygningen, gætter på, at multihuset vil stå parat til benyttelse i august 2009.

- Det er et  hus til mennesker, der rummer forskellige jobfunktioner,  siger Klaus Stenmann.

Derfor er bygningen forsynet med et 75 meter langt sort hvidt print, hvor motiverne er forskellige menneskeskikkelser.

Brugerne har indflydelse

Brugerne, der normalt holder til på værkstedet på Fåborgvej  i Assens,  har også haft mulighed for at få et ord indført.

Der er blevet afholdt fire møder i efteråret, hvor blandt andet sagsbehandlere, medarbejdere og brugerne kunne komme med bud på, hvad de mente, der var behov for i det kommende hus.

Niels Bøgskov Frederiksen oplyser til slut, at brugerne har taget godt imod projektet.