Nyt nederlag: Krisen fortsætter i OB

En kontroversiel udvisning til OB's anfører fik stor betydning, da OB hjemme tabte med 0-1 til AC Horsens.

Intet går OB's vej i dette forår.

Fynboerne spillede fredag aften 45 minutters fin fodbold, indtil anfører Anders Møller Christensen fik et kontroversielt rødt kort, og så var vejen banet for en AC Horsens-sejr på 1-0 i Odense. Martin Spelmann stod for scoringen i fredagens superliga-kamp.

Det afgørende moment indtraf i første halvlegs sidste minut, da Martin Spelmann fik frit løb mod OB's mål, men han havde Anders Møller Christensen lige i hælene.

Anders Møller Christensen og Spelmann krydsede løbebaner, og OB-forsvareren havde et splitsekund fat i Spelmann.

Ikke tilstrækkeligt til at vælte ham, men nok til at Anders Møller Christensen kunne glide ned og blokere Spelmanns afslutning. Så selvom dommer Lars Christoffersen i første omgang havde ladet fordelsreglen gælde, så fik Anders Møller Christensen det røde kort.

OB-anføreren var rasende ligesom flere andre OB'ere. Træner Poul Hansen følte også trang til en ordveksling med Lars Christoffersen i pausen.

Forud var gået en halvleg, hvor OB lagde et særdeles hårdt pres på Horsens i den indledende fase. Tættest på mål kom Rurik Gislason med en afslutning på stolpen.

Islændingen var som i søndags mod Brøndby lagt helt i front af Poul Hansen, og det betød på ny en bænkplads til Morten Skoubo, der ikke ligefrem har sat Superligaens forsvar i brand siden sin tilbagekomst til dansk fodbold.

Efter at have overlevet det indledende pres åd Horsens sig sidst i første halvleg ind i kampen, og efter udvisningen var de gule i næsten fuldstændig kontrol.

Scoringen kom 12 minutter inde i anden halvleg, da Martin Spelmann blev spillet fri et par meter inde i feltet, og med god tid havde han let ved at passere OB-keeper Stefan Wessels.

Det var et slag i maven for meget for fynboerne, der med 10 mand ikke formåede at lægge noget nævneværdigt pres på Horsens, som havde flere chancer til at gøre det til 2-0.

OB's nederlag var det femte i træk, hvilket er en tangering af klubrekorden, man helst ikke vil tale om.

Med Lyngbys sejr torsdag er OB's afstand til nedrykningsstregen reduceret til fem point.

Horsens er med sejren nu Superligaens bedste udehold og skal forsøge at fortsætte en pointmæssig perfekt påske på mandag mod Lyngby.

En kamp man formentlig også vil skele til på Fyn i håbet om, at Horsens ikke tillader Lyngby at komme endnu tættere på kriseramte OB.