Nyt nederlag til historiker i koldkrigssag

Justitsministeriet mener, at Bent Jensen overtrådte sin tavshedspligt i sagen om Jørgen Dragsdahl. Historikeren overvejer at klage til ombudsmanden.

Lederen for regeringens Center for Koldkrigsforskning, historikeren Bent Jensen, har lidt et nyt nederlag i sin strid med Politiets Efterretningstjeneste (PET) og journalisten Jørgen Dragsdahl. Justitsministeriet er således enig med PET i, at Bent Jensen brød sin tavshedspligt, da han citerede efterretningstjenesten for, at Jørgen Dragsdahl var agent for den tidligere sovjetiske efterretningstjeneste KGB.

"Herefter - og af de af Politiets Efterretningstjeneste anførte grunde i brevet af 30. april 2007 - finder Justitsministeriet ikke grundlag for at ændre Politiets Efterretningstjenestes beslutning om at indskærpe Dem vilkårerne for Deres arkivadgang og indholdet af den tavshedserklæring, De har underskrevet i forbindelse med adgangen til Politiets Efterretningstjeneste", hedder det i en 11 sider lang afgørelse fra Justitsministeriet, som Ritzau har fået aktindsigt i.

Bent Jensen har nu skrevet et nyt klagebrev til Justitsministeriet. Hvis det ikke hjælper, overvejer han at gå til Folketingets Ombudsmand.

Oversigt

    Oversigt