Nyt OUH: Byggebranchen kan skimte lys

Opførslen af det nye OUH kan give byggeriet på Fyn et tiltrængt løft. Både bygningsarbejdere og arbejdsgivere forventer masser af nye fynske job.

I øjeblikket er 16 procent af arbejdsstyrken inden for byggeriet på Fyn uden job. Det svarer til 222 ledige.

Men om få vil et af landets største byggerier gå i gang på Fyn, når det nye OUH skal bygges fra 2015.

- Det bliver dejligt, og der kommer forhåbentligt lidt gang i Fyn igen, siger William Madsen, der er ledig tagtækker.

Samme melding lyder fra 3F.

- Det er positivt, at vi har noget at se frem til. Vi savner, at der sker noget, siger Kaj Nielsen, der er formand for 3F Bygningsarbejdernes Fagforening i Odense

Hos arbejdsgiverne er der også optimisme efter de storstillede planer blev offentliggjort tirsdag.

- Vi forventer en masse arbejdspladser inden for byggeriet på Fyn. Det er det vi går og sukker efter, siger Claus Larsen Fmd., Dansk Byggeri, Fyn

Hurtig afsmitning

Selvom der er fire år til at byggeriet går i gang, så forventer både arbejdsgivere og fagforening, at planerne hurtigt vil sætte hjulene i gang på Fyn.

- Der er meget anlægsarbejde, der skal sættes i gang inden byggeriet kan gå i gang, så jeg tror at det hurtigt vil smitte af på byggeriet på Fyn, siger Claus Larsen.

Bygges i mindre enheder

Byggeriet forventer også at projektet bliver tilrettelagt, så alle opgaverne ikke havner hos store udenlandske konsortier.

- Vi har forventninger om at udbudsrunden tager hensyn til de små og mellemstore virksomheder, der er på Fyn, lyder det fra Claus Larsen.

Bygherren har foreløbig meddelt at byggeriet vil blive delt op i 13 mindre projekter, og det skulle give fynske virksomheder en bedre mulighed for at byde ind på opgaverne end hvis hele byggeriet blev udbudt samlet.

Oversigt

    Oversigt