I det fynske folks tjeneste

Nyt slagteri på Midtfyn

04:30
02:26
00:31

1 af 4

Steensgaard Spiseri udvider nu deres bæredygtige landbrug med et slagtehus. Det ser de flere fordele ved, og Faaborg-Midtfyns borgmester er glad.

Det var en festdag på Steensgaard i dag, da Faaborg Midtfyns borgmester, Christian Thygesen skar en pølsestreng som tegn på, at det ny slagtehus er åbent.

I det nye slagtehus skal godsets egne dyr varmkødsslagtes, så kødet hurtigt omsættes til mad.

Med slagtehuset er alle processer nu samlet under et tag på godset. De har selv dyrene på gården, dyrker deres eget foder og slagter selv på stedet.

Ideen er at kødet dyrene skal produceres uden at dyrene bliver kastreret eller halekuperet.

De bliver fulgt direkte fra marken til slagtehuset så man derved undgår lang transporttid.

Ved at gå den modsatte vej af konventionelle landmænd med kun en produktion har Steensgaard skabt sin egen niche i landbruget.

Kødet skal smage af det liv, dyrene har haft og det skal forbedre kødsmagen.

Spiseri og gårdbutik

Ejerne af Steensgaard i Millinge, Ann og Henning Wiesinger, står også bag et spiseri, der en gang om ugen tilbyder en slags folkekøkken, hvor gæster kan komme og spise.

Og i weekender er der fra nu af en gårdbutik på, hvor man kan købe det specielle kød.

Skulle man have specielle ønsker til udskæringer og andet, kan man bare aftale det med slagteren.

Ved du noget? Så send os et tip