Nyt supervåben til Fyns Politi

Flere patruljevogne fra Fyns Politi har fået monteret det sidste nye skrig inden for it-udstyr. Det nye udstyr er et effektivt våben i kampen mod kriminelle.

Det nye våben er såkaldte automatiske nummerpladelæsere, ANPG, der kan aflæse nummerplader, der af en eller anden grund er interessante for politiet.

Og det er et supereffektivt værktøj, som politiet har fået. I maj blev ANPG sat i drift i en række politikredse i hovedstadsområdet, og inden for den første måned, fik de automatiske nummerpladelæsere over 114.000 hits på biler, der af den ene eller anden grund har været kendt i politiets registre.

 

- Det er et meget effektivt redskab, og det giver rigtig mange hits, fortæller politikommissær Preben Ingemansen fra Fyns Politi.

Nummerpladelæserne er nu indført i hele landet, hvor de selv finder og scanner nummerpladerne og henter oplysninger i politiets databaser.  Således kan betjente i patruljevogne på stedet få oplysninger om blandt andet stjålne nummerplader, frakendelse af kørekort og forsikringssvindel.
 
I alt er 48 patruljevogne blevet monteret med automatisk nummerpladegenkendelses-udstyr. Heraf flere hos Fyns Politi.

- Systemet fanger sager, som vi måske ikke umiddelbart ville opdage. Vi politifolk er gode til at opdage folk, der virker mistænkelige eller ser ud til at have noget på samvittigheden.  Men det nye system går ind og trækker på nogle omfattende databaser og fakta, og finder sager som vil ikke umiddelbart ville opdage, fortæller politikommissær Preben Ingemansen fra Fyns Politi.

Ud over de 48 patruljevogne er der også opsat over 100 stationære kameraer på 24 forskellige positioner rundt om i landet. Det er primært i de grænsenære områder og ved større trafikknudepunkter.

Læs mere om det nye udstyr her.

 

Eksempel på, hvad ANPG kan bruges til:

 

Oversigt

    Oversigt