I det fynske folks tjeneste

Nyt svejsecenter på Lindø

Et nyt avanceret svejsecenter bliver onsdag etableret på Lindø Industripark. Anlægget skal med laserteknologi tilbyde vindmølleindstrien billig produktion af plader til mølletårnene.

Svejsecenteret, LWT (Lindoe Welding Technology), er stiftet af LORC og Force Technology, og vil om kort tid afgive ordre på verdens kraftigste laser udstyr til industriel anvendelse, som kan svejse og skære i meget tykke stålplader.

- Vi skal hjælpe industrien med at udvikle nye produktionsmetoder, som er fordelagtige for dem, fordi de er hurtigere, billigere og mere pålidelige, siger svejsecentrets administrerende direktør Christian Højerslev.

LWT satser især på at kunne få ordre til vindmølleindustrien, hvor der er behov for at reducere omkostningerne ved produktionen til mølletårne.
- Vi er i forhandling med interessante virksomheder, og hvis der kommer en aftale hjem, vil det skabe job i Lindø Industripark, men det er for tidligt at sige, hvor mange job der kan blive tale om, siger Christian Højerslev.

Laser svejsning er allerede kendt inden for automobilindustrien, hvor den hurtige og effektive svejsning i kombination med en meget høj svejsekvalitet har gjort udstyret til fast inventar. Det nye er, at laser-teknologien har nået et stade, hvor de samme gode svejseegenskaber kan overføres til sværgods.

Ved du noget? Så send os et tip