Nyt tøj og ny overenskomst - men stadig for få reddere

Region Syddanmark mangler fortsat 30-40 reddere, selv om 45 nye reddere har skrevet kontrakt med regionen. Samtlige reddere skal nu på FOA-overenskomst.

Ambulance-tjenesten i Region Syddanmark mangler fortsat 10-15 reddere for at leve op til den minimumsbemanding, der er aftalt med regionen. Men i realiteten er man på udkik efter yderligere 30-40 reddere.

- De 10-15 reddere er kun lige nok til at leve op til de aftalte beredskaber. Vi skulle gerne have luft til at kunne sende redderne på efteruddannelse uden at pålægge de øvrige reddere overarbejde, siger ambulancedirektør Mads Haugaard til TV 2/Fyn.

Regionen har allerede skrevet kontrakt med 45 nye reddere, hvoraf de sidste tiltræder 1. oktober. De kommer fra både Falck og Responce.

Alle nyansatte reddere ansættes på FOA-overenskomst.

Det skyldes, at FOA har overenskomst med redderne på det offentlige område, mens 3F har på det private arbejdsmarked.

I øjeblikket forhandler FOA med Region Syddanmark om ny overenskomst for redderne, og forhandlingerne forventes at slutte i starten af oktober.

Næste forhandlingsmøde er den 30. september.

Ifølge Mads Haugaard vil FOA-overenskomsten blive dyrere end den nuværende overenskomst, som 3F havde med BIOS.

Det skyldes bl.a., at FOA har bedre bemandingsregler. Regionen skal  derfor bruge flere reddere til at dække de samme døgn-vagter på FOA-overenskomst.

I en overgangsperiode, indtil den nye overenskomst træder i kraft den 1. marts 2017, vil de nyansatte reddere som nævnt blive ansat på FOA-overenskomst, men på 3F's arbejdstidsvilkår.

- Det ville simpelthen være noget rod, og det ville ikke kunne hænge sammen, hvis redderne  i ambulancerne arbejdede på forskellige vagtvilkår, siger Mads Haugaard.

Ifølge ambulancedirektøren er grundlønnen lidt højere på 3F-overenskomst, hvis man har kort anciennitet, mens den er højere på FOA-overenskomst med lidt længere anciennitet.

Ifølge fællestillidsmand hos redderne, Christian Stigaard, er der fortsat nogle knaster, der skal høvles af, før redderne er tilfredse med forhandlingsresultatet.

- I forhold til det vi startede med, er der sket en bedring, men vi er ikke helt tilfredse endnu, siger Christian Stigaard til TV 2/Fyn uden dog at ville gå i detaljer.

I øvrigt er det ikke kun overenskomsten, der er ved at blive skiftet ud.

Både reddere og ambulancer tøj og logo i disse dage. De gamle BIOS-uniformer og ambulancelogo erstattes med Ambulance Syds logo.

Det koster cirka 200.000 kroner, oplyser regionen.

Oversigt

    Oversigt