Slås for livet: Fynsk bøfkæde på afgrundens rand

Jensens Bøfhus har kniven for struben efter underskud på 31 millioner kroner. Egenkapitalen er væk og kreditten rækker i første omgang kun til september.

Millionerne fortsætter med at rasle ud af Jensens Bøfhus-koncernen, og koncernen er tættere end nogen sinde på den økonomiske afgrund.

Det netop offentliggjorte koncernregnskab for Jensens Food Group A/S viser et underskud på 31 millioner kroner før skat mod et minus på 56 millioner kroner i 2015.

Den økonomiske polstring - egenkapitalen - er tyndslidt. Godt en million er den opgjorte forskel mellem aktiver og passiver.

Koncernens salg faldt fra 743 millioner kroner i 2015 med 8,7 procent

Ifølge regnskabet har man en aftale med SEB Bank, som man skylder 160 millioner kroner, om finansiering frem til 31. august 2017, men ledelsen forventer på baggrund af drøftelserne med banken, at de fornødne kreditfaciliteter er til rådighed hele regnskabsåret 2017.

Man undersøger samtidig muligheden for at få andre til at skyde penge i virksomheden.

Nedgangen i salget skyldes bl.a. afvikling af to ikke profitable restauranter i 2015 samt frasalg af sauce-produktionen.

Til gengæld er regnskabet positivt påvirket af strukturtilpasninger, nedskrivninger og indtægter ved frasalg, der samlet giver 37 millioner kroner i indtægter.

Kæden omfatter ved udgangen af 2016 44 restauranter, og det samlede antal gæster i 2016 var ca. fem millioner.

 Hvis man skal have de positive briller på, er det ifølge ledelsen, at kundeklubben Club Jensen vokser og uændret er den markant største i branchen med aktuelt ca. 300.000 medlemmer, hedder det i ledelsesberetningen.
  
- 2017 vil være et transformations-år, hvor der vil være særlig fokus på Jensens Bøfhus-restauranterne med en revitalisering, der betyder lancering af et nyt menukort med en ny strategi for pris samt mere nutidige menuer, hedder det.

Nye restauranter

På den baggrund forventer kæden, at de tilbageværende restauranter vil give driftsoverskud i 2017.

Investeringer i nye restauranter påtænkes først i 2018.

Hvis alt gået efter planen, regner koncernen med et driftsoverskud på 20-25 millioner kroner i 2017, men et underskud på samme niveau som i 2016, oplyses det.

Palle Skov Jensen, der er eneejer og stifter af koncernen, oplyser til Dagbladet Børsen, at han trækker sig som direktør, og at Dorte Gleie, der har en fortid som administrerende direktør for Den Blå Planet, tiltræder til august som chef for de 1500-1700 medarbejdere.

- Vi kan ikke blive ved med at køre med underskud. Det kan ingen forretning. Men processen med at ændre forretningen har kostet langt mere, end jeg havde forestillet mig. Det er dyrt at lukke restauranter og sige farvel til ansatte. Men vi er tæt på målet, og vi tror på, at forretningen giver overskud i 2018, siger han.

Nedturen for Jensens Bøfhus startede, da Jensens Bøfhus i 2014 fik Højesterets ord for, at den nordjyske fiskerestaurant Jensens Fiskerestaurant ikke måtte bruge Jensen i kædenavnet.

Det udløste en sand lavine af dårlig omtale og sure danskere.

Oversigt

    Oversigt