Nyt venstrefløjsparti dannes i Odense

En debatgruppe på Facebook om lærerkonflikten har forvandlet sig til et nyt politisk parti i Danmark. Søndag er der stiftende generalforsamling i Odense.

Der er opstået et nyt parti på den danske venstrefløj.

Forenede Demokrater, som partiet hedder, holder søndag sin stiftende generalforsamling i Odense, og parolerne i deres politiske arbejde er "demokrati, medmenneskelighed og velfærd", lyder det.

Kræfterne bag Forenede Demokrater siger, at det er lærerkonflikten i foråret og en utilfredshed og skuffelse over regeringspartiernes kurs, som har motiveret dem.

- Partiet dannedes i april under lærerkonflikten som en diskussionsgruppe på Facebook, der hurtigt opnåede 1800 medlemmer, skriver Forenede Demokrater i en pressemeddelelse.

- De fleste havde tidligere støttet de tre regeringspartier, men følte sig fremmedgjort af deres autoritære drejning, tilføjes det.

Forenede Demokrater vil give nærdemokratiet "kunstigt åndedræt", styrke lokalråd og foreningsliv, og man vil også kæmpe mod velfærdsnedskæringer og "privatliberal økonomipolitik", lyder det.

Målet for det nye parti er i første omgang det kommende kommunalvalg, men man øjner også muligheden for at stille op til næste folketingsvalg.

Oversigt

    Oversigt