Nytår i brummen: 25-årig varetægtsfængslet for flere tyverier

En 25-årig tidligere straffet mand er lørdag formiddag blevet varetægtsfængslet i fire uger for at have stjålet en motorcykel og fire trailere.

Nytårsaften 2016 blev lørdag formiddag markant ændret for en 25-årig mand fra Odense.

Efter en række tyverier blev manden, der tidligere er straffet for blandt andet at have stjålet, ved Retten i Svendborg varetægtsfængslet i fire uger.

Fyns Politi modtog fredag formiddag en anmeldelse om, at der på en adresse i det nordvestlige Odense holdt en stjålen motorcykel. Politiet undersøgte sagen, og på adressen traf patruljen en 25-årig mand.

Det viste sig, at nummerpladen ganske rigtigt stammede fra en stjålen motorcykel - men den sad på en helt anden motorcykel.

Ved ransagning på adressen fandt politiet yderligere fire stjålne trailere, der alle var efterlyst i forvejen.

Den 25-årige mand blev så sent som i august 2016 prøveløsladt med en reststraf på 188 dage efter at have afsonet en dom for blandt andet berigelseskriminalitet.

Historikken taget i betragtning blev manden derfor lørdag klokken 11 fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Svendborg.

Dommeren valgte at følge anklagemyndighedens påstand om varetægtsfængsling, og den 25-årige blev varetægtsfængslet i foreløbigt fire uger.

Kendelsen om varetægtsfængsling blev ikke kæret, oplyser Fyns Politi.

Oversigt

    Oversigt