I det fynske folks tjeneste

Nytteløse underskrifter mod tv-værts tørklæde

Asmaa fortsætter som vært på trods af protester

Kvinder for Frihed har afleveret knap 500 underskrifter i protest mod, at DR 2's muslimske vært Asmaa bærer tørklæde på skærmen. Protesterne ændrer intet.

Påtvunget tørklæde

Et tørklæde hører ikke hjemme på hovedet af en kvindelig, muslimsk tv-vært i Danmarks Radio. Det mener Kvinder for Frihed, som mandag har afleveret knap 500 underskrevne protester til DR's nyhedsredaktør Lisbeth Knudsen.

- En public service kanal skal ikke have en vært, der bærer religiøse symboler og slet ikke et religiøst påtvunget tørklæde, som symboliserer kønsdiskrimination og kvindeundertrykkelse. Vi er ikke efter Asmaa Abdol-Hamid som person, men som rollemodel.

Ikke ny vært

Vi håber, at DR tager protesterne til sig og vælger en anden vært -gerne en muslim, men uden tørklæde, siger forkvinde for Kvinder for Frihed Vibeke Manniche til Ritzau. Mandagens protester får ikke DR til at se sig om efter en ny kvindelig vært.

- Det gør altid indtryk at få protester, og jeg vil læse dem igennem i forhold til fremtidige debatprogrammer. Men underskrifterne ændrer ikke på det nuværende program, og vi skifter ikke værten ud. Hun er ikke valgt på grund af tørklædet, men fordi hun var den bedst egnede, siger DR's nyhedsdirektør Lisbeth Knudsen.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.