Oase bag fængselsmuren

Tiden hvor fangerne sad bag tremmer og var på vand og brød er ovre. I Ringe Statsfængsel passer de indsatte blomster og slapper af i en grøn oase.

Tidligere var udeområdet i fængslet en bar mark med et par fodboldmål. I dag er der flere forskellige boldbaner, motionsanlæg og løbesti. Og hvis de indsatte er mere til det botaniske kan de nu bruge tid i køkkenhaven, ved blomsterbedene eller i drivhuset.

- De indsatte har været vant til at hænge i indkøbscentrene og har ikke været vant til at bruge parker og udeområder. Vi vil gerne vise hvor dejligt og sjovt det kan være, siger fængselsinspektør Bodil Philip

Uddannelsesområde

Men oasen er ikke kun til fornøjelse og rekreation. Tre indsatte ad gangen bruger det nye område til at uddanne sig inden for gartneriområdet.

Statsfængslet i Ringe er det første fængsel i landet der får en grøn oase, men da parken ligger inden for de høje mure, ER der taget særlige hensyn.

- Vi har prioriteret sikkerheden meget højt. Træerne er fx plantet højt og de eropstammede og det betyder at kameraerne kan bruges under kronerne, siger Bodil Philip.

Ingen indsatte ønskede at udtale sig til TV 2/FYN, men fængselsinspektøren forsikrer, at de indsatte nyder den nye grønne plet.

- Hvis de indsatte ikke kunne lide området ville der være hærværk og graffiti overalt, så jeg er sikker på at de værdsætter oasen, slutter en tilfreds fængselsinspektør.

Det har kostet 2,6 millioner kroner at lave oasen og pengene kommer fra Egmont Fonden.

Oversigt

    Oversigt