OB får millionbeløb af Uefa

Uefa giver millionbeløb til danske klubber, som har haft spillere med frem mod EM i 2016. Kun FCK får flere penge end OB.

FC København og OB har modtaget et millionbeløb af Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) på grund af spillere, der deltog ved EM i Frankrig i sommeren 2016 eller i EM-kvalifikationen i 2014-2015.

I alt har Uefa sendt 14,5 millioner kroner videre til 17 danske fodboldklubber. Pengene udbetales som en kompensation for brug af spillerne i Uefa-regi. FCK modtager flest af alle - helt præcist 4,757 millioner kroner og dermed næsten en tredjedel af den samlede danske pulje. 

Næstmest i Danmark modtager OB med 1,9 millioner kroner, mens AGF følger lige efter med 1,7 millioner kroner. Brøndby og FC Midtjylland modtager lidt over 1,2 millioner kroner.

Færrest kroner drypper ned i Silkeborgs klubkasse, hvor der lander 32.205 kroner. Det skyldes Færøernes brug af den nu pensionerede offensive midtbanespiller Christian Holst i EM-kvalifikationen.

Samme spiller betyder, at Fremad Amager modtager 322.093 kroner, fordi Holst også spillede i 1. divisionsklubben under EM-kvalifikationen.

I alt er der 641 klubber fra 54 lande, der får udbetalt en samlet bonus på over 1,1 milliard kroner for de respektive nationers brug af spillere op til og under EM-slutrunden.

Topscorer er Juventus med lidt under 29 millioner kroner, mens Liverpool følger trop med 25 millioner kroner. Uefa forventer at øge pengestrømmen til klubberne til næsten 1,5 milliarder efter EM i 2020.

Oversigt

    Oversigt