OB får omstridt lejeaftale

Børn- og Ungeudvalget i Odense besluttede tirsdag at anbefale byrådet at indgå en omstridt 30 års lejeaftale med OB om Odense Stadion. Aftalen indebærer blandt andet, at OB køber VIP lokalerne, og at klubben investerer i varme i banen. B 1913 mener, at aftalen giver OB monopol på elitefodbold i Odense de næste 30 år.

-

Børn- og Ungeudvalget i Odense besluttede tirsdag at anbefale byrådet at indgå en omstridt 30 års lejeaftale med OB om Odense Stadion. Aftalen indebærer blandt andet, at OB køber VIP lokalerne, og at klubben investerer i varme i banen.
B 1913 mener, at aftalen giver OB monopol på elitefodbold i Odense de næste 30 år.

\"Vi må sige tillykke til OB, der har fået alle deres ønsker igennem. Tillykke med at de har fået monopol på elitefodbold i Odense de næste 30 år. Det synes vi er ret katastrofalt\", siger Jan Larsen, elitechef i B 1913.

Et af de mest markante problemer er, at OB også i den nye aftale har ret til at stå for ølsalget på Stadion, det er et problem for blandt andet B 1913, fordi OB i dag sponsoreres af Carlsberg og altså derfor kan blokere for, at B 1913\'s sponsor Albani kan sælge øl på Stadion.

Når det er så vigtigt for B 1913 at blande sig i aftalen, så skyldes det, at nye krav fra DBU gør det umuligt for klubben at fortsætte med at afvikle 1. divisionskampe på Campusvej, sådan som man længe har gjort. Nye regler fra DBU kræver nemlig, at 1. divisionskampe skal afvikles på stadioner med siddepladser til mindst 1000 tilskuere.

Den nye rådmand Søren Thorsager mener til gengæld, at den nye aftale er god, og han lægger meget vægt på, at aftalen betyder, at kommunen ikke selv skal betale for varmen i græsset.

\"På trods af utilfredshed hos nogle af klubberne, så synes jeg, at det er en god aftale, ikke bare for fodbolden men for hele Odense\", siger Søren Thorsager.

Også OB er godt tilfreds med den nye aftale, der skal sikre det økonomiske fundament under klubbens superligahold.

\"Vi føler, at udvalget har været med til at sikre, at der også i fremtiden vil være topfodbold på Fyn\", siger formanden for OB A/S Niels Thorborg.

Nye Stadioner
Hos Dalum IF har man også tidligere gjort indsigelse mod den nye aftale, men nu er tonen mere afdæmpet. Klubben håber nemlig helt at kunne afskrive Odense Stadion.

\" Det er klart, at aftalen kan give problemer, hvis vi mod forventning ikke får kommunens tilladelse til at udvide banen og bygge tribune på Dalum Stadion\", siger formand Michael Grill-Henriksen

Hos B 1913 ville man egentlig også helst blive på Campusvej, men rådmand Søren Thorsager afviser at give penge til moderniseringer af de andre klubbers anlæg. Han forestiller sig i stedet, at klubberne kan spille på Odense Atletikstadion. Den løsning betragter Jan Larsen fra B1913 dog som urealistisk.

Oversigt

    Oversigt